Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

A bucles em convides

|

- Publicitat -

En la seva roda de premsa per fer balanç del curs polític, Mariano Rajoy ha dit que Espanya ja ha iniciat clarament la recuperació econòmica. És el precursor de l’“España va bien” que pot tornar a entonar el PP la propera legislatura si torna a guanyar les eleccions. I sant tornem-hi. Una recuperació basada en la precarietat laboral i la llibertat total de les empreses per acomiadar els treballadors quan els sembli. L’última recuperació va ser basada en el totxo i ja sabem com va acabar. Estem atrapats en un bucle.

D’altra banda, el president de l’executiu espanyol ha dedicat una bona part del discurs a parlar dels riscos del desafío soberanista. Tot i que ho ha negat, ha mostrat que a La Moncloa estan preocupats i atemorits pel 27S. Això no obstant, per enèsima vegada en les últimes dues setmanes, ha dit que “a Catalunya no hi haurà independència de cap manera” i que no hi haurà eleccions plebiscitàries com no hi va haver referèndum l’any passat perquè totes dues coses estan fora de la llei: “S’ha de respectar la llei, la unitat d’Espanya, la sobirania nacional i la igualtat entre tots els espanyols”. Estem atrapats en un altre bucle.

Publicitat

Per últim, el candidat de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) a la presidència de la Generalitat, Lluís Rabell, ha afirmat, en la línia dels últims dies, que “si no s’ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència”. El mateix dia que Rajoy es mostrava tan intransigent com sempre, ell deia que calia teixir complicitats amb l’Estat. Recorda que la seva llista defensa el dret a decidir, és a dir, un referèndum, just després de recordar que l’Estat no ens el va deixar fer. Un altre bucle.

 A més, qualsevol moviment que faci CSQEP haurà de comptar amb el beneplàcit de Podemos Madrid, és a dir, de Pablo Iglesias. Això recorda a quan el PSC semblava estar al vaixell del dret a decidir. Fins que van haver de votar al Congrés dels Diputats l’autorització del referèndum el 8 d’abril de 2014, moment en el qual es van alinear definitivament amb el germà gran PSOE. La trajectòria del Podemos català, una vegada tingui representació al Parlament, recordarà molt al joc PSC-PSOE. S’albira un altre bucle, i aquest, pitjor que tota la resta, perquè es tracta d’una intoxicació espanyola encoberta en una llista catalana. A algú se li acudeix una solució per acabar amb tots aquests bucles?
 
Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut