Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els Estats evacuen l’ONU

|

- Publicitat -

La novetat que més m’ha cridat l’atenció d’avui és que Inés Arrimadas ha col·locat a Carlos Carrizosa de número 2 a la seva llista. Amb els amics som molt fans de les seves intervencions ja sigui a les comissions d’investigació o als debats a la televisió. Ens ho passarem molt bé amb la candidatura de la Inés, que amb certa fe cega afirma que el seu serà el primer partit unionista de l’hemicicle, i demana el suport d’un PSC que a la vegada s’ha obert a un possible pacte PSOE-C’s a Espanya per desbancar Rajoy. Ai la política espanyola, que llunyana que ens comença a quedar, oi?
 

Si la volem deixar enrere del tot, haurem de fer realitat la victòria del ‘Sí’. Avui la CUP ha tornat a insinuar que vendrà car el seu suport a ‘Junts pel Sí’. Recordem que sempre parlem en el supòsit que les dues llistes sumin, que és el quid del 27S. Fa uns dies van dir que no faran president a Artur Mas, i avui surten amb que caldria legitimar el plebiscit amb un 55% dels vots. Les sentències no són rotundes perquè afegeixen que si el país hi va de debò, ells hi seran. Cal esperar que si el ‘Sí’ guanya, no deixaran el país tirat.
 

Publicitat

Qui –tal i com esperàvem- sí que ha deixat el país tirat és Duran i Lleida. Cada dia deixa anar algun improperi per veure qui pica. Malauradament per ell, malgrat que encara gaudeix del ressò dels mitjans, ‘Junts pel Sí’ ha decidit que la millor manera de combatre UDC serà ignorar-la i evitar el cos a cos. De fet, la candidatura unitària ha observat (fruit de l’experiència municipal) que probablement val més la pena dedicar-se a fer propostes en positiu que no entrar al cos a cos amb UDC o amb ‘Catalunya Sí que es pot’, que es desfan per entrar en combat. Carregar contra Ada Colau va produir l’efecte contrari al desitjat: fer créixer el moviment populista fins aconseguir guanyar les eleccions municipals.
 

Si volen gresca però, no pateixin perquè amb García Albiol el xou està assegurat i, si no en tenen prou, els farem notar perles com aquesta del diputat d’ICV Joan Mena “Al segle XXI la independència ja no ens solucionarà res. Cal aconseguir la sobirania plena: social, democràtica i nacional”. Després d'aquest tuit de l'ecologista, els Estats del món han sortit en massa corrents de la seu de l'ONU i han vingut a la delegación del gobierno espanyol per veure si podien deixar de ser Estats independents per poder ser simples autonomies de, per exemple… Espanya. Sembla ser que ‘sobirania plena’ ja no és igual a ‘independència’, d'altra banda. Bon intent d’aigualir el concepte… però no cola.

 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut