Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La CUP comença a desplomar Catalunya Sí que es Pot

|

- Publicitat -

Avui ens ho hem passat d’allò més bé, des que al PP se li ha acudit que la millor manera de recuperar els vots perduts cap a PSC, C’s o UDC a Catalunya és dir que també volen reformar la Constitució. Òbviament, com havíem dit sempre,reformar-la per blindar la recentralització a la que ens estan portant des d’Espanya, amb la col·laboració gratuïta de formacions que haurien d’estar per una revolta de veritat com és ‘Catalunya Sí que es pot’.

Ho va anunciar ahir el ministre de Justícia, Rafael Catalá. Era el mateix dia en el que sentíem a Lluís Rabell dir que si no s’investia a Mas s’ho podien pensar, i al cap d’unes hores rectificava i tornava a vomitar contra‘Junts pel Sí’. Avui hem sabut que Rabell finalment farà tàndem a Barcelona amb Gemma Lienas. Una de calenta… i una de freda, perquè avui també ha saltat la notícia del fitxatge de Manuel Delgado, el famós antropòleg vinculat des de sempre a EUiA, per la CUP. Recorden allò que dèien de ser el tallafocs del populisme d'esquerres, des de l'esquerra independentista? Mentre 'Catalunya Sí que es pot' segueix encallada en criticar Artur Mas, la CUP va fent la feina encomanada per l'independentisme. Ocuparà un lloc simbòlic, això sí, però amb una rellevància especial en un moment en què Podemos i Ciutadans segueixen caient a les enquestes i a Catalunya, a Podemos li creixen nans i petites escissions espanyolistes pures.

Publicitat

Cada vegada és més innegable que ‘Junts pel Sí’ i la CUP estan dirigint un procés independentista del tot transversal, on l’esquerra hi té un paper preponderant. Ull que pel camí no perdem l’altra part de la Nació que UDC també cobeja. Fixin-se que Duran avui volia remarcar això mateix quan deia que “Junts pel Sï és apostar molt més per un govern d’esquerres que per la independència”. Josep Rull contraatacava orgullós el discurs unionista de Duran i Espadaler, dient que ‘Junts pel Sí’ representa avui el seny independentista de fer de Catalunya un país pròsper i lliure.

Però a nosaltres ens agradarà molt seguir que diu l’exalcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que també va a per totes com un cavall desbocat per les ones. El popular ja ha dit que el seu projecte va més enllà de les sigles del partit (a les municipals va amagar el logo a la propaganda), i ell mateix s’ha autoqualificat de “revulsiu”. Ni Fidel Castro s’hauria autodiagnosticat millor. Ja fa dies que els anem dient que l’unionisme ha anat d’un extrem a l’altre. De l’hegemonia a copiar el discurs victimista de l’independentisme clàssic. Albiol avui ho ha confirmat amb un“Junts pel Sí utilitza el missatge de la por”. En aquestes eleccions que venen patirem molt, però també ens faran riure força.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut