Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

46. Albiol es começa a menjar Arrimadas

|

- Publicitat -

Xavier Garcia Albiol ha dit avui que demanarà una millora en el sistema de finançament per a Catalunya. Són paraules que s'emporta el vent perquè no tenen cap valor real. És el mateix que l'altre dia quan Pedro Sánchez prometia que reconeixeria vagi vostè a saber quines singularitats i demanaria millores en el finançament per a Catalunya. Com a mínim va ser relativament honest perquè va dir que no ho inclouria al programa (per no trepitjar ulls de poll, que ha acabat trepitjant igualment ja que Andalusia i Castella la-Manxa ja s'han rebotat), la qual cosa vol dir que ens està avisant que ho promet però que no ho farà. I menys ara.
 

Albiol no ha recuperat, però, la proposta de nou sistema de finançament d'Alícia Sánchez-Camacho que a data d'avui deu vendre's a les papereries en paquets de paper reciclat, després que el PP espanyol rebutgés la proposta de la lideressa de forma excessivament contundent per ser companys de partit. Albiol marca les seves pròpies pautes com si ja fos ell qui manés, un fet que passat el 27S podria ser una realitat. Bé, de fet és lògic que de facto ja sigui així. A Albiol el veiem gairebé cada dia en algun mitjà, sigui quin sigui, explicant aquestes coses o d'altres barbaritats, però a qui hem deixat de veure és a la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas.
 

Publicitat

És molt possible que Albert Rivera s'estirés del cabells quan va veure que després d'haver triat successora, el PP feia la jugada mestra de col·locar l'esqual Albiol com a cap de llista (no oblidem tampoc que la tria va fer-se fruit de la desesperació). En el terreny mediàtic, l'exalcalde de Badalona ja s'està cruspint la competència directa, Ciutadans, que fa unes setmanes es veia “disputant la presidència” a una eventual candidatura de CDC en solitari. També s'ho pensava 'Catalunya Sí que es Pot' quan van anunciar l'acord. Aleshores va venir Raül Romeva i tot va canviar. En qualsevol dels casos, el PP comença a recuperar terreny a Ciutadans amb un candidat sòlid i C's haurà d'esforçar-se molt per aguantar, perquè per molta cara bonica que hi posin, PP i PSOE ja s'han adonat que havien cedit massa quota de pantalla a les teles espanyoles per les formacions emergents.
 

Caldrà veure qui aixeca la bandera de l'unionisme el 27S per la nit, però tot indica a què aquests partits més PSC i potser UDC hauran de traçar una aliança que ja veurem si es suficient per vèncer el tsunami independentista.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut