Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

44. Màxima pressió a TV3

|

- Publicitat -

Ja han sentit al ministre Fernández Díaz, en l'habitual to xulesc de pinxo de barri, que ha comparegut per parlar de la trobada amb Rato dient que “És més interessant parlar de Catalunya”? Doncs… parlem-ne!

A 44 dies de les eleccions més importants de la Història de Catalunya, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha carregat contra TV3 després d'un comunicat aparegut fa uns dies del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC). Com feia l'SPC, el Col·legi ha fet una espècie de toc d'atenció a la cadena pública, per l'emissió live de la signatura del decret de convocatòria del 27S, i la posterior entrevista a Oriol Junqueras en prime time, tot i el dret que tenia el president d'ERC.
 

Publicitat

La queixa més aviat és preventiva. Adverteixen que davant una imminent campanya electoral de la transcendència ja reconeguda per tothom, que començarà amb una espectacular Diada en la qual ni l'ANC s'atrevirà a demanar el vot per ningú en concret per por a un procés de judicialització, cal màxima imparcialitat. Sobta tanta preocupació per la parcialitat o la professionalitat del canal públic més plural de tot l'Estat. Ningú s'ha preocupat ni es preocuparà per la parcialitat de la cadena pública espanyola que no ha portat a cap tertulià independentista durant aquests anys.

Entenc que a Catalunya hi ha molts nervis d'una banda i de l'altra. El procés d'emancipació nacional requereix de la màxima complicitat dels mitjans d'aquí. La situació és excepcional, i hi ha certs criteris que cal deixar temporalment apartats, perquè la supervivència de la Nació ho requereix. És el que faria qualsevol altre país oprimit. Malgrat aquesta obvietat, TV3 manté una professionalitat única a l'Estat com a servei públic. La cobertura de les darreres Diades han estat a l'altura dels esdeveniments milionaris  i, en canvi, a TVE cal recordar que la informació de dos milions de persones agafant-se de les mans al llarg dels 400kms de nord a sud que té Catalunya, no van ser notícia destacada en horari de màxima audiència. Això sí que és absolutament reprovable.
 

Ells s'ho faran. Mentre hi ha qui prefereix indignar-se per la possible cobertura de la televisió pública catalana, d'altres ens esmercem a construir-los -també als que es queixen- un Estat millor on els seus fills puguin gaudir de les oportunitats que l'Estat ens ha manllevat a la generació de joves que vam passar per tots els passos del sistema educatiu ens requeria per obtenir una feina a l'altura dels nostres estudis.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut