Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

31. Militars sí, ciutadans no

|

- Publicitat -

Queda un mes just per al 27 de setembre. Ahir la Junta Electoral Central denegava la sol·licitud de la Generalitat d’ampliar una setmana més el termini de votació dels catalans residents a l’estranger. Mai ho havien fet, però era d’esperar que per aquestes eleccions de caire plebiscitari la JEC denegués la petició del govern català. Ara bé, avui hem conegut que sí que ha acceptat la petició del Ministeri de Defensa d’allargar el termini de vot per als militars catalans residents a l’estranger. Ah! Els militars sí, els ciutadans no. Això és Espanya.
 

Ara aturem el testimoniatge d’avui per explicar-los un acudit: Junts pel Sí 57, Ciutadans 25, Catalunya Sí que es Pot 16, PSC 16, PP 12, UDC 5, CUP 4. És l’enquesta que ha publicat avui La Razón. De debò es pensen que Unió traurà més escons que la CUP? Duran i Lleida està de sort perquè avui el PP ha dit que està més d’acord amb el discurs d’UDC d’ara que de fa un mes. El fet és que en les darreres hores hi ha hagut una trobada Duran-Rajoy que deu haver apropat encara més el partit del seny espanyol amb el PP. Ja feia temps que no vèiem enquestes sobre Catalunya. La cuina feia vacances però de ben segur que el mes de setembre veurem enquestes gairebé cada dia.
 

Publicitat

Precisament avui el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha dit a RAC1 que és impensable que la UE expulsi Catalunya si aquesta esdevé independent. Té molta raó en l’argument de dir que si Europa no ha expulsat Grècia després de tot el que ha passat i tres rescats, com ha de fer fora un contribuent net com és el Principat. Baños ha dit que la CUP ve a proclamar la República Democràtica Catalana i no a investir presidents. Tanmateix es mostra oberta no tant a entrar en un govern de coalició sinó a participar d’un projecte de ruptura democràtica amb Espanya.
 

Baños es referia també a les declaracions d’ahir de Jordi Sánchez (ANC) que deia a la ràdio que en un primer moment Catalunya quedaria fora de la UE, rectificant després a twitter. Això ha fet despertar del sarcòfag un dels fantasmes que veuran planar per Catalunya d’aquí al 27S. Es tracta de José Borrell, l’expresident del Parlament Europeu i qui havia de ser candidat del PSOE a Espanya però va haver de renunciar per la corrupció del seu equip. Ara ha sortit a dir allò de Joan Laporta de “que no nos embauquen!” Borrell s’ha despatxat a gust: “Senyor Sànchez, vostè és un entabanador, un mentider conscient que està falsejant la realitat”. El socialista diu que els independentistes enganyen la gent perquè no diuen a la població que Catalunya sortirà de la UE i la moneda única. Aquests són uns arguments que feia mesos que havien quedat gastats, però ja saben que els fòssils, fòssils són.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut