Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

29. DO Espanya

|

- Publicitat -

L’escorcoll d’ahir al voltant de Convergència ha posat en safata les crítiques dels adversaris. També ha fet treure pit a CSQEP, que ha rebut avui, com un heroi, a Pablo Iglesias a Catalunya. Romeva ha estat clar pels que vagin despistats: “l’Estat espanyol comptarà els vots cap a CSQEP en el bloc del ‘No’”. Diuen que faran fora la corrupció tant de PP com de CDC, ahir deien que també farien la Hisenda Catalana i acabarien amb les retallades. No han explicat com ho faran seguint a Espanya i de la mà de partits que a la vegada van de la mà de l’altre partit insígnia de la corrupció espanyola, el PSOE.
 

I amb això, ja queden menys de trenta dies per les eleccions més importants de la història democràtica. Ho anem repetint perquè ens anem mentalitzant que la data arriba. El que havia de ser el 9N on tot es decidia arriba amb poc menys d’un any de retard, però arriba. Tenim a les mans acabar amb tota aquesta manipulació mediàtica i interessada que ens envolta. Perquè mentre el govern espanyol s’empesca una estratègia televisiva per pintar Catalunya com la comunitat autònoma més corrupta de l’Estat, la realitat és que aquesta autonomia és la darrera d’aquest nefast rànquing. Però això tant se’ls hi fot. Així és que després, en els estudis que es fan a nivell d’Europa, els mitjans espanyols són els que generen menys confiança en una població que presenta els índexs d’interès per la informació més elevats. Potser aquí trobem una de les explicacions de l’ús i l’auge de tant xarxes socials com diaris digitals en detriment del paper, per exemple.
 

Publicitat

La causa són els titulars enganyosos i sensacionalistes que expressen més aviat desitjos que realitats, com ara els d’avui: “Juntos por 3%”, “la operación abre una crisis en la lista única”, “la investigación a CDC golpea la campaña sobiranista de Mas”, “destapada una trama de financiación ilegal en CDC”, “la justícia registra CDC en busca del 3%”… són titulars que intenten explicar de manera interessada l’escorcoll d’ahir del que no es va treure cap conclusió per cap investigació ni es va destapar cap trama que la gent no conegués. Això, doncs, no va fer desistir les desenes de milers de persones que van anar ahir a la festa de Junts pel Sí al Passeig Lluís Companys de Barcelona (Arc de Triomf).
 

La precampanya es desboca i falten només 29 dies. Tant PP com PSOE ens donen lliçons d’ètica, mentre Unió Democràtica posa un peu i mig a Cal Fatxa. El número dos de la candidatura democristiana per Barcelona assistirà a un acte de Societat Civil Catalana on compartirà protagonisme amb Àngel Ros del PSC (que ara s’entén amb Ciutadans), C’s i PP. Bé.
 

Ara més que mai cal concentrar-se a omplir l’Avinguda Meridiana de Barcelona, per fer aquella demostració de força que, com a poble, és del tot necessària per donar l’impuls final al procés. La xifra d’inscrits comença a impulsar-se amb el retorn de la ciutadania de les vacances, i ara ja hem arribat als 250.000 participants. Cal un darrer esforç perquè, com ja sabíem, l’Estat espanyol apretarà amb la guerra bruta per desestabilitzar l’independentisme. I no podem deixar que se’n surtin, perquè la corrupció té Denominació d’Origen espanyola. No ho oblidin mai.
 

 Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut