Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

26. Artur Mas a la garjola

|

- Publicitat -

A 26 dies de les eleccions al Parlament, i a tres mesos aproximadament de les eleccions generals, el govern espanyol, en l’ocàs del seu mandat, prepara una llei feta expressament per poder inhabilitar i, potser, engarjolar Artur Mas si incompleix les resolucions del TC. Ja ho van fer amb Lluís Companys, també van acollonir els bascos amb una llei feta a mida per a empresonar Juan José Ibarretxe. Llàstima que la casta política del seu partit el va deixar sol i el projecte autodeterminista va morir abans d’entrar en la fase de conflicte en la que es troba ara Catalunya. Recordin que sobre Mas ja pesa una querella pel 9N, no ho perdin de vista.
 

El Congrés aprovarà la setmana del 29 de setembre la llei i, molt probablement entrarà en vigor el 15 d’octubre. Altre cop la referència a Lluís Companys. L’Estat sap que Convergència, malgrat ser el partit gran de la coalició independentista és, alhora, el més feble. Aquesta setmana està essent molt intensa i els atacs contra el partit i el president Mas s’estan multiplicant. La iniciativa del Partit Popular és molt arriscada, però. Les crítiques per electoralisme han plogut de totes bandes, i el PP segurament es quedarà sol en aquesta escomesa. Els populars intenten guanyar als despatxos allò que no poden guanyar a les urnes. La millor resposta serà omplir la Meridiana, i un vot independentista el 27S.
 

Publicitat

Angela Merkel ha trencat una llança a favor de la unitat d’Espanya. La cancellera alemanya ha demanat respecte per la integritat territorial a Catalunya. En una visita de la mandatària totpoderosa, Merkel ha fet el paper de cap d’Estat europeu. Rajoy no ha aconseguit però que l’alemanya digui que Catalunya quedarà fora de la Unió Europea, ni tant sols a 27 dies de les eleccions catalanes. De fet, cada vegada són més els informes que apareixen que deixen clar que Catalunya romandrà a la Unió.
 

I mentre encara cueja la nefasta carta de Felipe González insultant-nos i humiliant-nos, avui degustàvem una bona notícia coneguda ahir: l’alcaldessa de Badalona assistirà a la Via Lliure cap a la República Catalana, l’11S. I ho ha fet amb rotunditat: “La manifestació de la Meridiana no és cap acte de campanya”. El tacticisme d’Ada Colau i la formació que representa queda en evidència.

 Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut