Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

25. Podran continuar empastifant el procés electoral fins el 27S?

|

- Publicitat -

L’escorcoll de divendres passat a la seu de Convergència ja ha tingut la seva seqüela: una compareixença de Mas a la diputació permanent –el Parlament està dissolt- per donar explicacions de la presumpta corrupció al voltant de la fundació CatDem i les comissions del 3%. Això vol dir, en primer lloc, que dels últims 30 dies abans de les eleccions del 27S, ja se n’han empastifat cinc amb possibles corrupteles. Un temps perdut a l’hora de discutir quin país necessitem a partir d’ara o dels pros i contres de la independència. I això no ho ha escollit precisament la candidatura de Junts pel Sí, sinó les clavegueres de l’Estat, a les quals PSC, i especialment ICV i Ciudadanos han fet d’altaveus com uns titelles qualssevol aquest dimecres al Parlament.

Artur Mas ha donat explicacions sobre les relacions entre Teyco i alguns ajuntaments convergents mitja dècada enrere, però sobretot ha mostrat estupefacció per com de dantesca i preparada va ser la intervenció policial de la Guàrdia Civil a ordres de la Fiscalia –organismes que depenen, tots dos, del ministeri de l’Interior-. La resposta dels grups parlamentaris ha estat diversa:

Publicitat

Esquerra s’ha sortit d’una papereta incòmoda amb un discurs llegit contra la corrupció de Marta Rovira, que no ha estat ni contundent ni comunicativa. Parlar de corrupció, però no perjudicar un membre de la candidatura que comparteixen, òbviament. D’altra banda, PSC, PP i Unió han fet un paper molt més galdós, ja que després de demanar que Mas comparegués per a preguntar-li sobre corrupció, han passat de puntetes sobre el tema i han vomitat el seu discurs electoral per por a sortir empastifats.

Ara bé, els qui s’enduen el premi gros a ‘tonto útil’ aquest dimecres a la tarda han estat Joan Herrera i Albert Rivera, d’ICV i C’s respectivament. Han estat els dos portaveus que han preguntat més sobre els casos de presumpta corrupció convergent –tot oblidant els d’altres partits-, en intervencions pràcticament calcades a les que van protagonitzar quan Mas va comparèixer en la comissió Pujol. Just l’efecte que buscava el govern espanyol a l’hora d’efectuar una acció policial tan mediàtica casualment a 30 dies d’uns comicis crucials: remoure i tornar a posar a la centralitat del debat els casos de corrupció que afecten Convergència, en lloc de parlar d’allò que ens hi juguem tots el 27-S. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut