Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

23. Veure ERC, CDC i CUP juntes en un acte no té preu

|

- Publicitat -

El Carmel ha estat l’escenari triat per fer un dels pocs actes de precampanya en què de moment s’han pogut veure juntes les dues candidatures independentistes que es presenten en les eleccions del 27-S, que són principalment tres partits: ERC, CDC i la CUP. I si veure un espai d’un centre cívic d’un barri tan ‘hostil’ –a priori- ple de gom a gom ja és il·lusionador, poder gaudir de les intervencions d’Alfred Bosch (ERC), Eulàlia Reguant (CUP) i Anna Figueras (CDC) fent pinya amb un objectiu comú no té preu.

La independència ha monopolitzat l’acte, en el qual també han participat l’ANC, Òmnium, Súmate i les entitats Sí amb Nosaltres i Altres Andalusos i que han seguit en directe més de 300 persones, algunes assegudes, d’altres de peu, i fins i tot gent fora del recinte. I en l’entusiasme del públic i les sentències dels ponents, la il·lusió que s’ha desprès ha estat màgica. S’ha parlat de present, de com convèncer els indecisos, però sobretot de futur. L’única espina que difícilment ens traurem de sobre és la de saber què hauria passat si els representants d’aquests partits no només es trobessin en actes de petit format –de moment-, sinó que també s’haguessin donat la mà en una llista totalment unitària el 27S…

Publicitat

Els oradors que no formen part de partits polítics, alguns veïns del barri castellanoparlants, d’altres amb orígens lluny de Catalunya, demanaven mirar més lluny del 27-S: en els nostres fills i futurs néts. Reclamaven cooficialitat entre el català i el castellà i mai discriminar ningú per raó de llengua, reclamaven una república de drets i amb drets al treball, a la sanitat, a l’educació i a l’alimentació, reclamaven que els estrangers que no tenen la nacionalitat puguin votar, reclamaven no discriminar els gitanos catalans, reclamaven solidaritat amb el món, arran de l’actual onada migratòria provinent de Síria, reclamaven un procés constituent integrador i sobretot reclamaven administrar amb seny i responsabilitat els ingressos de què disposaria l’Estat independent. Si no, la independència no té sentit. Si el 28-S ens aixequem amb una majoria absoluta sobiranista, oi que no ens decebran els nostres representants polítics i, com a mínim, treballaran tots junts per intentar tirar el nou país endavant?
 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, ‘Zugzwang’, la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut