Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

19. Espanya episodi ∞: L’amenaça fantasma

|

- Publicitat -

Aquesta serà una campanya de focs artificials, elèctrica, tensa, amb molta pressió i sobretot, amb moltes promeses, mentides i portades de diaris mesetaris incendiàries. Els líders espanyols, com Pedro Sánchez, Mariano Rajoy o Pablo Iglesias, ja han desembarcat a Catalunya, conscients de la importància d’aquests comicis. Tots vénen ara a fer un cop de mà a les sucursals que tenen al Principat, cosa que recorda a l’aterratge dels grans líders britànics a una setmana del referèndum escocès, units per vèncer l’independentisme. L’única diferència: els peixos grossos dels partits espanyols van cadascun per la seva banda i cap d’ells ofereix una oferta solvent, ans al contrari. I aquest serà el seu Waterloo el 27-S al vespre.

De fet, el discurs oficial que arriba del govern estatal és el de la por, res més. Diametralment oposat a les ofertes d’última hora que els britànics van fer als escocesos. Prova del tarannà espanyol són les declaracions del ministre de defensa, Pedro Morenés: “Cadascú ha de complir amb el seu deure. I si tothom fa el seu deure, asseguro que no farà falta cap tipus d’actuació de les forces armades”. Torna l’amenaça de sempre, l’amenaça fantasma. És l’enèsim episodi d’una història que mai acabarà si els catalans no fan un cop sobre la taula i escullen la revolta per trencar amb l’Estat.

Publicitat

El líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha criticat les paraules de Morenés dient que l’objectiu de la seva candidatura és “enderrocar el govern del PP”. No n’hi ha prou. El sistema de torns dins d’Espanya ja no serveix, perquè l’amenaça fantasma no ve del PP: ve de l’Estat, hi siguin uns o altres. És per això que tal com ha presentat aquest dimarts, la candidatura de Junts pel Sí, farà servir un lema de campanya que parla per si sol: “El vot de la teva vida”. Mai més la nostra generació tindrà la possibilitat de desfer-se de l’amenaça fantasma. Després de tants segles de tenir els canons espanyols mirant dins les muralles en lloc de fora, no es pot comptar quin episodi de la saga hem viscut aquest dimarts, però depenent de l’escrutini del 27-S, podria ser un dels últims.
 
Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut