Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

18. La campanya cavernària, a punt de començar

|

- Publicitat -

A les portes de l’enganxada de cartells que donarà el tret de sortida a la campanya electoral, els últims dies de precampanya ja ens donen una idea: després de l’escorcoll a la seu convergent, aquest dimecres el diari El Confidencial publica unes informacions  de la UDEF –la mateixa unitat de la policia nacional que El Mundo va esmentar durant la campanya de les catalanes de 2012 per atacar a Artur Mas- que destapen unes presumptes sospites de comissions que ERC s’hauria embutxacat a partir d’adjudicacions d’obres públiques. Un 3% segona part, vaja.
 

L’article no dóna ni noms, ni esmenta trames, empreses o municipis implicats. Sense donar més detalls, diu que la investigació està en els primers passos però que hi ha indicis per dir que els republicans feien el mateix que els convergents. Tan clares són les pistes que suposadament la Fiscalia Anticorrupció ja porta la investigació. A dos dies de començar la campanya, sense més detalls i sense cap escorcoll, és tot plegat ben matusser. A més, és un senyal que en els propers dies es prepara una nova ‘bomba’ mediàtica. Tots preparats per les barbaritats que arribaran els propers dies.
 

Publicitat

Dues de les bajanades de precampanya, que han obert la veda del que podrem escoltar els propers dies, encara continuen aixecant polseguera. Són les de Pedro Morenés i de Felipe González. El ministre de defensa, ajudat de la vicepresidenta d’Espanya, ja ha negat que volgués amenaçar amb treure els tancs, apel·lant “a la ley”, per milionèsima vegada. Tanta insistència en el missatge, que també han fet repetir a Cameron i a Merkel, és perquè s’estan preparant el terreny per executar el que insinuava Morenés? Per la seva banda, l’expresident Felipe González ha desmentit que digués a La Vanguardia que pensava que Catalunya ha de ser reconeguda com a nació a la Constitució, com afirmava diumenge passat el diari del comte de Godó. Nervis, ganes d’enredar i desesperació.
 

D’altra banda, tot està ja preparat per la manifestació d’aquest divendres. Dels 135 trams que han d’omplir la Meridiana, més d’un 85% ja estan quasi plens o totalment plens. Els últims dies han estat una bogeria en les inscripcions que deixen el llistó a nivells similars als altres anys. Més de 1.600 autocars vindran, Renfe suspendrà la vaga programada a partir del migdia i molta gent ja té preparat el punter del color pertinent que apuntarà al Parlament.
 

La por dels dies previs fa pensar que potser amb la politització màxima que alguns han volgut fer amb una marxa de la societat civil hi ha menys participació, també perquè la data cau en pont. El dia 11, però, amb tota seguretat els ciutadans no fallaran i esculpiran de nou els seus noms en els annals de la història per haver estat protagonistes de la quarta marxa seguida que va forçar la independència de Catalunya.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut