Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

17. Catalunya comença la batalla pel seu futur

|

- Publicitat -

La llum de les torxes que sortirà aquesta nit als carrers de ciutats i viles de Catalunya il·lumina per darrer any la foscor de la nit en la que ens ha sumit el jou de l’Estat espanyol, abans de la sortida del sol el 27 de setembre. Tant de bo sigui aquest el darrer any que hem de celebrar una reivindicació d’aquest tipus i, que a Palafolls hem suat de valent per poder fer a causa de la manifesta actitud gangsteril de l’etern govern local socialista.
 

Si volem veure el sol sortir, abans ens ho haurem de guanyar. Catalunya està preparada, tenim la independència a la punta dels llavis: l’enquesta que ha sortit avui del CIS dóna una majoria absoluta ben rascada a Junts pel Sí (60-61) + CUP (8). Les enquestes que hem vist al llarg d’aquest setembre sumen a favor de la independència, surtin del diari que surtin. Els mitjans unionistes s’han encarregat de fer una finta al seu discurs i intentar crear incertesa sobre una possible victòria en escons però no en vots. Sigui com sigui, amb la majoria absoluta al parlament, el procés podrà tirar endavant igualment.
 

Publicitat

Aquest divendres a les 00:00h comença la campanya de les nostres vides. 16 dies de lluita i de patiment que culminaran amb un 27 de setembre on els nervis aniran desbocats fins que comencem a veure el sondeig de TV3. El resultat pot ser pletòric, pírric o una nova gran desfeta. Just el que estan esperant els de la vella política i també els de la vella política que van amb pell de xai. “Por la boca muere el pez”, que dicen por ahí en las Españas. Jo també sé parlar en castellà, si cal. I també els puc explicar que tenia una àvia murciana, si volen. Però no cal, la resposta que les xarxes han donat al discurs etnicista de Pablo Iglesias –altre cop algú vingut des d’Espanya- ha estat absolutament monumental. Iniciativa va encomanar-se al polític espanyol oblidant la pròpia pàtria –com sempre- i ara això li passa factura. Felipe González també moria per la boca la setmana passada quan ens tornava a comparar amb els nazis. Una vegada més. “Ya vale, no?” va etzibar ahir David Fernández al populista.
 

Amb aquella cantarella artificiosa, com si fos un líder bolivarià, Pablo Iglesias va deixar anar anit això: “Aquesta gent de barri que no vota ha d’ensenyar les dents, aquesta gent de barri que no s’avergonyeix de tenir avis andalusos o pares extremenys ha d’ensenyar les dents. No podeu consentir que us facin invisibles a Catalunya. Tothom a votar el dia 27”. Efectivament, Podemos s’ha acabat de desfer. Iglesias va recórrer al desesperat discurs de l’odi ètnic per demanar el vot dels catalans que van néixer o que tenen ascendència espanyola. Lluís Franco Rabell, el pinxo de barri, avui l’intentava justificar amb el típic, tòpic i clàssic “tu més”. Aquesta és la “nova política”, senyors. Fum.
 

La nau sobiranista ja albira la silueta grisa mig difuminada de l’illa molts quilòmetres enllà. Demà es preveu una Avinguda Meridiana al 100%, un ple aboslut. Però l’enemic inesperat es presentarà en forma d’un probable ruixat que vol fer les delícies de la caverna mediàtica, que ja està esperant el fracàs de la mobilització. Encara no entenen que a falta de 16 dies per les eleccions, la pluja serà aquella aigua beneïda que regarà el cos d’èpica, el detonador de la victòria final.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut