Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

12. De gira per mítings I: Catalunya Sí que es Pot, marca blanca de Podemos

|

- Publicitat -

Aquest és el primer d’una sèrie d’articles dedicats a les visites de qui els escriu a mítings de les diferents formacions. I la conclusió de la primera és que… Sí que es Pot. Sí que es pot omplir un míting si portes Pablo Iglesias. Això és el que pensen els de Catalunya Sí que es Pot, és per això que sembla que Iglesias hagi plantat la tenda de campanya al Principat i s’hagi negat a sortir-ne.

I la veritat és que l’acte d’aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat va aplegar mig miler llarg gràcies a ell, cosa que és força gent –tot i que no tanta com ho hauria fet a principis d’any- i el públic estava molt més entregat i actiu quan ell parlava que quan ho feia Rabell. De fet, es destil·lava encara il·lusió de la gent. Però… Hi ha algun altre motiu pel fet que vingui tant? Les múltiples intervencions en campanya del líder de Podemos són fruit d’un acord tàcit entre la formació lila i ICV, pel qual ell ajuda els ecologistes en aquesta campanya per després poder apuntar-se aquests sufragis en les espanyoles.

Publicitat

El pacte sembla normal, però no ho és, ja que cada vegada és més visible que està desequilibrat. Iniciativa entregarà els seus vots a les generals sense sucar res i ara també sucarà poc; Iglesias els ajuda a les catalanes però no perquè surti ICV, sinó Sí que es Pot, un invent que tindrà sota el seu control i que el posarà en compromisos tan poques vegades com el PSC al PSOE. Prova d’això no només és la foto de perfil del propi Iglesias al seu Twitter, on s’hi pot llegir “Catalunya Sí que es Pot és Podem”; sobretot es fa evident quan s’assisteix a un acte.

Els discursos de Lluís Rabell i Joan Coscubiela a Sant Boi van ser una reverència al creador de la formació lila, ja que van basar-se en el discurs social i no van parar de repetir que a finals d’any serien a llocs com la fàbrica de la Coca-Cola a Fuenlabrada per donar-li suport. “No volem fronteres amb els treballadors de la resta de l’Estat, no, no no!”, va exclamar Coscubiela. El número 3 de la llista també va demanar al públic que deixés clar als veïns que “los naranjitos”, en referència a C’s, no són el que semblen, sinó la marca blanca del PP. Un missatge per les catalanes, però clarament encarat a les espanyoles.

I pel que fa al sobiranisme? Tant Rabell com Coscubiela van mencionar de passada que defensaven ‘el dret a decidir’, cosa que tampoc van aclarir ni van dir com l’aconseguirien. És qüestió de no molestar el líder. I menys davant seu. Ara bé, parlar d’Artur Mas, i barrejar-lo a ell i al procés independentista amb la corrupció no va faltar. Les mencions al president anaven acompanyades del “i a l’amic de Bárcenas, Rajoy, també l’hem de fer fora al desembre”. Aquesta va ser la tònica de l’acte de dilluns: un aplanament de terreny per les generals i un intent d’ajudar no a Catalunya ni als catalans, sinó a que Iglesias escali a les enquestes

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut