Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

5. Rajoy desmunta tots els arguments que han construït els poders fàctics espanyols en 30 segons

|

- Publicitat -

El nou candidat de Junts pel Sí s’ha tret la careta aquest dimarts. Es diu Mariano Rajoy Brey i treballa de president d’Espanya. Treball temporal, perquè l’‘empresa’ pot perdre un ‘departament’ molt gran en cinc dies que la farà canviar per sempre. I ell haurà ajudat més que ningú. Els dirigents internacionals, els empresaris, els banquers, el PP, el seu altaveu Ciudadanos i el ‘tonto útil’ PSC han quedat en evidència gràcies a la inestimable ajuda del cap de l’executiu espanyol.

Res s’ha repetit més en aquesta campanya que els catalans perdran les nacionalitats espanyola i europea si es declara la independència, però per sorpresa de tothom, fins i tot del propi Rajoy, el president espanyol ho ha negat sense voler. Després de deixar anar el discurs de la por d’aquests últims dies en una entrevista a Onda Cero, el periodista li ha etzibat: “Pero la nacionalidad española no la perderían, no?”. El cervell de Rajoy s’ha començat a col·lapsar de manera sobtada i ha respòs: “Eeehh… No lo sé… Es decir, ¿por qué no la perderían? ¿Y la europea tampoco?.

Publicitat

L’entrevistador li ha recordat l’article 11 de l’escut defensiu espanyolista per antonomàsia, la Constitució: “Ningún español de origen [nascut a l’Estat] podrá ser privado de su nacionalidad”. Tot un president d’un Estat amb 47 milions d’habitants s’ha vist ofegat en un gotet d’aigua constitucional, i s’ha quedat en blanc. Al cap d’uns segons, ha dit: “Eeeehh… ¿Y la europea?”. La resposta del periodista, en safata: “La europea la tiene porque tiene la nacionalidad española”. Rajoy, encara ofegat, ha intentat sortir del gotet esbufegant: “Me parece que estamos en una disquisición que no conduce a parte alguna”.

Tots els arguments d’empreses, banquers i altres poders fàctics de l’Estat i internacional es basen en la sortida de Catalunya de la Unió Europea. I tots, han quedat desautoritzats per Rajoy. Quan tothom esperava que el bombardeig del discurs de la por i la corrupció visqués una ‘traca final’, el president d’Espanya fa la relliscada del segle i tot el que es digui a partir d’ara serà paper mullat. Fins i tot el que es digui a la missa “per Espanya i la seva unitat” que el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, organitza per divendres a la Catedral de València.

Ara bé, encara falten dies de campanya, encara hi ha temps per un atac frontal final. Si l’Estat vol aturar una majoria en escons i potser en vots de l’independentisme ha de destapar totes les clavegueres, que és l’únic estil que coneix. L’informe Mas es rumoreja que està al caure per demolir Junts pel Sí i la fiscalia i la policia ja fa dies que no protagonitza la campanya. Les portades dels diaris voldran jugar el seu protagonisme, així que el titular d’aquest dimarts de La Razón “Junqueras y Romeva pactan una presidencia rotatoria sin Mas” pot ser només una manera de començar a escalfar les rotatives. Hi ha set de venjança pels dos dies previs a les eleccions espanyoles del 14 de març de 2004.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut