Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

4. S’imaginen jugar-se la independència a un cara a cara?

|

- Publicitat -

A ja només quatre dies de les eleccions, qualsevol cosa pot dinamitar-ho tot. Els nervis estan a flor de pell. Al carrer, als bars, a les tertúlies, a la ràdio, a les televisions, només es parla de la votacions de diumenge. Les especulacions són nombroses, i les amenaces cada vegada es multipliquen més. Afortunadament, les darreres relliscades de les elits espanyoles han esquerdat l’estratègia unionista que avui queda desprotegida. ra ja només poden recórrer al “dossier Mas”. El trauran? L’errada monumental d’ahir de Rajoy, la rectificació d’avui de Linde, l’estranya doble resposta de la UE a una pregunta sobre la DUI… tot són mentides per evitar que marxem, com ha passat en d’altres països, que els quedi clar.
 

Els errors a banda i banda en aquesta campanya es paguen cars, i a mesura que s’acosti el 27 de setembre (ja només queden quatre dies!) les patinades esdevenen letals. Les enquestes han deixat pas als mítings (per cert, El Periódico sembla que no traurà enquesta andorrana dissabte), i les darreres consignes de campanya. La batalla pels indecisos és brutal. L’independentisme s’esforça per mirar de convèncer els indecisos de l’Àrea Metropolitana en una darrera empenta que podria materialitzar-se en omplir l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona de gom a gom. Catalunya ha d’arriscar, sense cometre cap més error perquè el marge és estret, però ara és l’hora de donar el que quedi de nosaltres.
 

Publicitat

Avui, però, hi ha previst un debat entre el “ciutadà i militant del PP” José Manuel García-Margallo (no vol anar com a ministre) i el president d’ERC i candidat núm. 5 de ‘Junts pel Sí’, Oriol Junqueras, a 8TV. S’imaginen jugar-se la independència a una victòria en aquest cara a cara? Quantes vegades han fantasiejat en jugar-se la independència a un partit de futbol Barça-Madrid? Serien capaços d’aguantar-se els nervis? L’enfrontament entre dues persones coneixedores de la realitat internacional com són Junqueras i Margallo pot decantar la balança definitivament cap a un costat o un altre. Si Junqueras se’n surt, l’independentisme farà la penúltima passa cap a la majoria en aquestes eleccions abans de diumenge; si perd, tot podria anar-se en orris. Quina trampa deu tenir preparada el veterà ministre? Cal no subestimar l’adversari, és gat vell.
 

Avui, però sobretot aquest diumenge, veurem diversos episodis quotidians de gent que no podrà aguantar els nervis, com ja hi ha gent a qui li costa dormir. Tothom és molt conscient que ens hi juguem molt en aquests comicis. De fet, Catalunya farà un all-in, un tot o res que ho decidirà tot. La jornada serà llarga.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut