Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els CUPòlegs no ajuden

|

- Publicitat -

CUP, CUP i més CUP. Tothom parla de la CUP, estan al punt de mira, al centre del debat. És normal, tenen la clau, per primera vegada també per ells passa el futur del país. Són decisius. A més, la majoria de gent que en parla ho fa per 'aconsellar-los', per dir-ho finament, sobre com han d'encarar la negociació amb Junts pel Sí. És impossible frenar tota la il·lusió i totes les esperances que la gent ha dipositat en el projecte independentista, així que és molt difícil que tothom, sobretot els mitjans de comunicació i els opinadors, es mantinguin al marge en un moment tan sensible. Ara bé, fins a quin punt es poden donar lliçons a la CUP de com han de fer les coses? 

En una xerrada a Besalú aquest diumenge a la tarda, l’emblemàtic exdiputat de la formació anticapitalista David Fernàndez ha deixat clar que compliria el vot de silenci que s’han conjurat a fer les cares visibles del partit fins dijous per tal de protegir al màxim les negociacions amb Junts pel Sí. No obstant, en el col·loqui, on també ha participat Manolo Milián Mestre, s’ha mostrat sorprès per la quantitat de ‘cupòlegs’ que han sorgit darrerament de sota les pedres. CUPòlegs, una denominació per descriure la gent que parla de la CUP com fossin habituals dels ateneus independentistes de la vila de Gràcia quan “no tenen ni idea de què és”, en paraules del propi Fernàndez. 

Publicitat

La solució arribarà, és impensable que sigui una de les formacions que més ha lluitat per la plena sobirania del país des dels municipis la que faci descarrilar el procés. Hem de tenir al cap la gestió de 9N. De fet, tant l’expresident de la comissió contra el frau com els seus companys no paren de repetir que no posaran obstacles al camí cap a Ítaca. Ara bé, les extorsions dels ‘cupòlegs’ experts no ajuden, més aviat fan que els sectarismes a una i altra candidatura apareguin amb més força que mai. 

En la CUP s’hi ha de confiar, són dels nostres. Fins i tot, encara que ho hagi semblat aquest diumenge en una entrevista d’Antonio Baños a El Mundo, on es posava en boca seva la frase: “Artur Mas es como el amigo borracho que primero molesta y que después defiendes cuando le pegan”, i on s’adjudicava al cap de llista cupaire també una comparació entre el president de la Generalitat i Hitler. Antonio Baños ja ha dit que no autoritza aquesta entrevista per les seves infàmies. La CUP comença a ser important, així que comença a ser objecte d’atacs i manipulacions, que com sempre des de l’Estat, tenen l’objectiu de dividir. En aquest cas, però, potser El Mundo acaba de donar una empenta a les dues candidatures independentistes per estar més unides que mai en aquest viatge que ara sí que ha d’encarar l’última parada.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
Publicitat

Opinió

Minut a Minut