Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Els irreductibles facciosos canvien de vaixell

|

- Publicitat -

Ahir en Guifré els explicava que Unió es desmembra mentre els irreductibles mantenen el suport cap a líder únic en viatge del col·lectiu cap al suïcidi. El carro de Duran atia els rucs que el condueixen amb la bena als ulls cap al precipici. Ells s’ho faran. La reacció a la ratificació per unanimitat de Duran com a cap de llista, ha estat l’anunci de noves renúncies al partit: tres regidors de govern d’Olot d’UDC abandonen el partit i se sumen al 62% de gent que ha estripat el carnet de la formació moribunda. El cadàver comença a fer tuf d’altre barri després de que la malaltia l’hagi anat dessagnant per dintre. Duran donarà sepultura a Unió, però el poble l’empentarà cap al forat.
 

A Espanya no estan gaire millor, els partits que desapareixeran de l’arc parlamentari del Congrés, fa temps que veuen com les rates abandonen la nau. Els neofatxes globals, com cantava Lluís Llach a la cançó, se’n van o bé cap a Ciudadanos (principalment), o bé cap al PSOE, com ha estat el cas sonat d’Irene Lozano. Pedro Sánchez ha comès l’error en encaparrar-se a fitxar i donar rellevància a Lozano, que ha abandonat UPyD perquè sap que es tracta d’un partit a punt de l’extinció. Rosa Díez va marxar del PSOE per fundar un partit que Albert Rivera ha engolit com si fos un vaixell balener. Ara una de les bestioles que s’escaparan torna al PSOE, i amb el cap ben alt. La militància dels socialistes està en peu de guerra perquè Lozano no només resta sinó que a sobre arriba amb aires de futura diputada i dient que no pensa demanar perdó pels atacs que ha dirigit al partit en la seva etapa anterior, perquè “ella és la renovació”.
 

Publicitat

“Jo sóc la renovació” diu ella, “jo sóc la revolució” diu Pablo Iglesias, “Jo sóc el canvi” diu Albert Rivera, “Y la Europea?” diu Mariano Rajoy. Aquest és l’avorrit sainet que ens espera d’aquí al 20 de desembre. Mentrestant, el procés entra en una setmana decisiva. El 26 d’octubre s’acaba el termini per constituir el Parlament i el debat se centra en la declaració inicial que ha d’aprovar el Parlament tot just constituït per anunciar que Catalunya entra oficialment en una fase de desconnexió, sense que això sigui necessàriament una DUI. S’entendran Junts pel Sí i la CUP? Que tinguin en compte, en tot cas, que ahir dissabte va entrar en vigor la llei que dona poders al Tribunal Constitucional perquè apliqui les sancions pertinents pels que incompleixin les seves resolucions. Que els independentistes tinguin clar que comença la guerra final, i que si ens volen dur realment a l’illa que la silueta intueix entre la boira, caldrà que estiguin disposats a saber actuar ràpid i tenir sobre la taula la DUI per poder-la aplicar en qualsevol moment.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut