Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Galliner revolucionat perquè Forcadell serà la nova 2a autoritat del país

|

- Publicitat -

El procés avança poc a poc malgrat les informacions interessades. Avui Felip Puig estava en boca de tothom quan ahir va començar a fer anar de cul l’opinió pública demanant a crits que Junts pel Sí trenqués negociacions amb la CUP. Amb el galliner espantat, la rumorologia i els ‘decepcionistes del procés’ cremant carbó a la locomotora, Raül Romeva ha aparegut aquest matí a Catalunya Ràdio per apagar el foc, i a anunciar la bona nova que coneixíem ahir a darrera hora: Carme Forcadell, presidenta del Parlament.

Mònica Terribas també ha entrevistat durant uns instants a l’expresidenta de l’ANC. Forcadell, amb una dosi de prudència excessiva, s’ha esforçat a dir que només era una proposta, i ho ha repetit almenys fins a cinc vegades. Ahir ERC va proposar a Carme Forcadell com a nova presidenta del Parlament, després que Marta Rovira renunciés a aquesta possibilitat. Forcadell genera el màxim consens entre l’independentista, i això vol dir que genera els màxims recels entre l’unionisme.

Publicitat

Soraya Sáenz ja ha sortit a dir que Forcadell està absolutament deslegitimada per ser la presidenta del Parlament, ja que la ideologia que representa no és la que comparteixen la majoria dels catalans. La vicepresidenta de Catalunya, Neus Munté, després de negar per enèsima vegada que no està disposada a suplantar Mas, ha demanat respecte per la proposta de Forcadell i ha recordat que el govern mai ha preguntat si el president del Congrés representava la majoria dels espanyols. El batibull és gros, però poc a poc es van clarificant les coses malgrat les intoxicacions interessades, com els desitjos de Felip Puig que no estarà en el proper govern de la Generalitat. Puig, a més, manté un pols gairebé personal amb la CUP arran de la seva etapa com a cap del departament d’Interior –amb bat de beisbol inclòs.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut