Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Mas sorteja l’enèsima ‘bomba’ policial de l’Estat

|

- Publicitat -

Nou espectacle policial a la seu de Convergència. Un nou escorcoll sumat a les detencions del tresorer del partit i del director general de l’organisme de la Generalitat que gestiona l’obra pública han tornat a sacsejar el panorama polític català. A primera hora del matí Pedro J Ramírez feia una piulada augurant que aquest dimecres es parlaria molt de Catalunya, un parell d’hores més tard els periodistes alertaven del registre a la seu de CDC… abans que la Guàrdia Civil hi arribés per començar-lo. De nou, les filtracions interessades perquè l’escorcoll quedés com més espectacular i fotografiat millor han estat presents. Un bon xou mediàtic per torpedinar el procés en un altre moment sensible: la negociació Junts pel Sí – CUP.

Què hi ha de cert en les sospites sobre els casos del 3% que fa tants anys que envolten el partit que encara governa el país en solitari? De moment no hi ha cap sentència ferma, però no se sap mai. És el debat de sempre. En qualsevol cas, és difícil no sospitar de les males arts que poden haver-hi darrere del que ha passat aquest dimecres. De fet, precisament l’aparell de l’Estat ha triat el dia en què Artur Mas ha signat el decret de constitució del Parlament de Catalunya, una sessió que se celebrarà dilluns i que si no hi ha sorpreses confirmarà Carme Forcadell com a presidenta del Parlament.

Publicitat

Què ha de passar a partir d’ara?Ha de seguir el joc la CUP a l’Estat i trencar converses amb Junts pel Sí o ser encara més contundent del que ha de ser per les noves sospites a Convergència? De novetats no n’hi ha cap, així que tothom ha de demostrar sang freda i intentar fugir de les ingerències. De moment, la intenció de Mas és plantar cara i no apartar-se, com desitjarien molts sectors espanyols. L’Estat està donant cops de mà a la CUP per provocar la defenestració del president i que la nau sobiranista es desestabilitzi més que mai, però la pilota encara és a la teulada dels cupaires. Faran el joc a les clavegueres de l’Estat? Ara bé, no ho oblidem: el partit també es juga a Junts pel Sí. Generositat per totes bandes i unitat per sobre de tot. La tempesta no ha ni començat. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut