Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La legislatura més crispada de la història no ha ni començat

|

- Publicitat -

La legislatura s’obre dilluns amb la constitució del Parlament, la seva mesa, i la distribució dels diputats a l’hemicicle. Unes decisions que solen ser força rutinàries en primer lloc si les majories són clares i la legislatura és normal. En aquest cas, estem a punt de viure l’inici del mandat més boig de la política catalana: de moment no hi ha ni majories clares, ni normalitat, ja que tothom parla de legislatura excepcional, així que també la mesa del parlament i la distribució dels escons preveu pugnes ferotges. Fins i tot el líder del PP, Xavier García Albiol, va dir fa unes setmanes que el Parlament serà més important que mai.

Dilluns es viurà un ple inaugural ben calent, i fins i tot abans del primer d’investidura, previst pel 9 de novembre amb tota seguretat, ja s’espera un ple extraordinari per aprovar una resolució de ruptura, que portarà cua també. L’agenda es preveu més farcida i explosiva que mai, una muntanya russa ens espera. Tant és així que fins i tot aquest divendres, just a un dia laborable de reobrir-se el Parlament, s’ha hagut d’utilitzar la Diputació Permanent per una compareixença extraordinària del president de la Generalitat.

Publicitat

Artur Mas ha volgut donar explicacions a l’òrgan que substitueix la cambra sobre l’escorcoll  la seu de CDC i la detenció del director general de l’organisme de la Generalitat que gestiona l’obra pública del país.Tot plegat ha estat com un déjà-vu d’altres sessions. Han aparegut fantasmes pujolistes, històries d’èpoques pretèrites i sospites del present, però sobretot l’oposició ha reiterat que Mas ja no té crèdit per continuar sent president del país. Li estan demanant el cap abans que hagi pogut confirmar que revalidarà el càrrec. L’activitat del Parlament que ha de legislar les lleis d’un país nou es preveu dinamita pura. Aquesta legislatura, més que mai, la política emanarà del Parlament que democràticament ha escollit el poble.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 

 
 
 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut