Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’Audiència Nacional carrega contra la CUP i evidencia la necessitat d’un pacte immediat

|

- Publicitat -

Han utilitzat els Mossos per provocar l’enèsima esquerda en les negociacions entre JxSí i la CUP. Porten setmanes oferint xous a les portes de les seus de Convergència i vinculant la presumpta corrupció d’aquest partit amb Jordi Pujol –que es va autoinculpar l’any passat. Tot això vinculat a Mas i la iniciativa dels partits independentistes destinat a trencar les negociacions amb la CUP i provocar unes noves eleccions a Catalunya. Una segona oportunitat favorable als partits unionistes que no mereixen en cap cas. La gent ha dictat sentència, i és inapel·lable: 72 diputats a favor d’iniciar el procés. I aquesta majoria no l’aturarà ni el PP, que ha dit que retardarà al màxim la composició del seu grup parlamentari per demorar la resolució que pretenen presentar JxSí i la CUP.
 

Els explicava que l’Audiència Nacional ha utilitzat avui els Mossos d’Esquadra per procedir a detenir tot un seguit d’anarquistes que conformarien un bloc social sensible a la CUP. La idea és donar la imatge que JxSí ataca la CUP enviant-hi la policia catalana. Però, com ha dit Lluís Llach, ni uns ni altres es mamen el dit i les negociacions, que és el que més temen, segueixen portes endins.
 

Publicitat

Avui estem veient la visceralitat total de tot un Estat espanyol activant tots els seus mecanismes per destrossar la voluntat de Catalunya, que resisteix en el seu intent de respondre a la voluntat de la ciutadania. Mai s’havia vist una resposta tant furibunda contra dos partits que l’únic que han fet és començar a executar el programa amb el que es van presentar a les eleccions, i van guanyar, com saben, per majoria absoluta. Les portades i les editorials d’avui (també d’El Periódico i La Vanguardia) fan fàstic ja que intenten crear un clima de tensió prebèl·lic. Rajoy i Sánchez, a més, han dinat plegats per acordar una estratègia comuna per defensar la sacrosanta unitat espanyola. I això que teòricament s’enfrontaran en uns comicis d’aquí a menys de 60 dies.
 

És normal, no pateixin que tot això ens faci dubtar en algun moment, o bé que a la gent gran els generi por. El periodista Manuel Cuyàs intentava inculcar por a les files catalanes per televisió aquesta tarda en una de les múltiples tertúlies a les que assisteix pagades amb diners públics. El veterà articulista es mostrava derrotista i poc animat. Feia pena d’escoltar el seu discurs. Si té por, no es preocupi que els joves agafarem les regnes del procés i portarem aquest país a bon port. Ningú no sap com acabarà tot, però estem segur que tant JxSí com la CUP comprendran, amb actuacions com les d’ara, que ara més que mai és important que es posin d’acord per formar un govern que declari la independència en un breu espai de temps. Ja no hi ha marxa enrere.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut