Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Forcadell se la juga amb el ‘Ple de la Ruptura’

|

- Publicitat -

Soraya Sáenz de Santamaría ha posat en el punt de mira de manera molt directa la nova presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per haver convocat el ‘Ple de la Ruptura’ que s’ha anomenat a Espanya. Estan molt dolguts, sembla que aquest és el fet que més han patit emocionalment des de la consulta del 9N, ara farà justament un any. Les eleccions hi juguen un factor molt important, però si Catalunya esdevé independent, podria ser que aquest ple sigui marcat com una data negra dins els libres d’Història del que quedi d’Espanya. No en vas, aquesta és la intenció de JxSí i CUP: iniciar el procés d’independència amb una versió a cavall de la Declaració de Sobirania i la DUI.
 

A la presidenta Forcadell no li ha tremolat el pols una vegada ha assolit el càrrec. Lluny de populismes polítics, la diputada de Junts pel Sí ha sabut traslladar el mandat que ella mateixa va impulsar al carrer. Aquest és un altre senyal que les coses van bé i que ningú –de moment- s’arronsa. Ara cal la màxima valentia, ve quan els polítics es comencen a jugar la pell de veritat. El PP ja frisa per obtenir la llista de diputats sediciosos que dilluns 9  partir de les 10h votaran a favor de la resolució. Soraya ha dit que des del mateix minut que s’aprovi aquest text, activaran el Consell d’Estat (ja saben aquella espècie de concili de savis espanyols que es reuneixen un cop o dos a l’any, cobren una pasterada i l’any passat encara es van queixar per haver de treballar en diumenge). Amb la recomanació que emani d’aquet òrgan, acte seguit, el Consell de Ministres aprovarà el recurs d’inconstitucionalitat al TC. La següent mesura és la inhabilitació de la presidenta i la Mesa independentista. Alerta.
 

Publicitat

Mentrestant, la campanya de les eleccions generals prossegueix. Ja veuen que no ha passat res perquè les candidatures concorrin per separat. CDC canviarà les desgastades sigles per les de ‘Democràcia i Llibertat’, i posarà Francesc Homs al capdavant. L’acompanyaran Demòcrates de Catalunya i, efectivament, RCat. ERC mantindrà les històriques sigles i situarà Santiago Vidal com a candidat al Senat. No rebrà el recolzament, però, de MES que segurament decidirà quedar-se a casa. En aquests comicis veurem coses interessants com ja les hem començat a veure ara. EUiA, per exemple, ha acceptat finalment anar a la confluència amb ICV, BComú i Podemos ara que li han ofert llocs més interessants a les llistes. Unes motivacions tan interessades com legítimes, per a un partit que es subratlla com a revolucionari. Al diputat Nuet tampoc li va costar massa acceptar entrar a la coalició CSQEP quan va veure la seva situació de sortida a la llista. Més felices se les prometien Joan Herrera i Dolors Camats i ara ja fa mesos que ningú sap on paren.
 

Avui JxSí i la CUP han aprofitat per introduir alguns punts a la resolució que aprovaran mitjançant un annex. L'annex a la resolució independentista parla de pobresa energètica, habitatge, sanitat, educació, acollida de refugiats i renegociació del deute de la Generalitat. Amb tot això, costa de creure, sincerament, que no siguem capaços de votar un president la Generalitat que doti, a la seva vegada, la institució més important de Catalunya d’un govern que segueixi remant cap a Ítaca, ara que a Madrid estan amb les eleccions.

Per cert, demà presentarem el 'Zugzwang. El Dietari del Procés' a Olot! Us convidem a tots a apropar-vos al local d'Òmnium La Garrotxa (c/Sant Pere Màrtir, 35) a les 20h del vespre!

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut