Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Una manifestació que no passarà a la història

|

- Publicitat -

La saturació de dies històrics en els últims anys no ha augmentat aquest diumenge, tot i la manifestació organitzada per l'ANC per reclamar la unitat dels partits polítics. No més de 3.000 persones s'han concentrat al Parc de la Ciutadella de Barcelona per dir a Junts pel Sí i la CUP que pactin d'una vegada per totes. Una quantitat de gent ben escarransida comparada amb la mobilització del 19 d'octubre de l'any passat, quan 110.000 persones van omplir el Passeig de Gràcia i Plaça de Catalunya per reclamar unitat als partits sobiranistes per tirar endavant el 9N malgrat el TC. Però… passa res perquè la manifestació d'aquest diumenge hagi 'punxat'?

No, perquè deixa la situació política en el mateix punt que ja coneixem. Les dues formacions s'han d'entendre per pactar no només una investidura, sinó una acció de govern. I la pressió de la data límit, de l'opinió pública, de les tertúlies, de les xarxes i de les bases de les formacions implicades ja és prou notòria. De fet, quina pressió pot ser més gran que saber que 1,9 milions de persones han votat independència?

Publicitat

Així, es pot dir que l'acte d'aquest diumenge ha estat del tot irrellevant, encara que l'Assemblea hagi marcat el 27 de novembre com la data límit per acabar satisfactòriament les converses -els 'deadlines' de l'ANC mai han acabat d'influir. Encara bo, perquè els recels extra que havia provocat aquesta setmana sobretot per part de la CUP presagiaven un eixamplament encara més gran de l’esquerda entre les dues formacions independentistes.

Els anticapitalistes es pensaven que en lloc d'una manifestació s'havia organitzat una jornada d'extorsió a ells, però no ha estat així. No tenen motius per polemitzar encara més, és a dir que passat aquest diumenge, s'ha de girar full i tornar-se a asseure a la taula negociadora. Perquè ho han dit 3.000 persones al Parc de la Ciutadella, però sobretot perquè 2 milions de persones continuen expectants.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut