Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els sis minuts de la vergonya

|

- Publicitat -

Aquest matí hem visualitzat la inoperància i l'absurditat d'un Estat espanyol en plena decadència a TV3. La Junta Electoral Central, a través d'una petició del PP, ha imposat a TV3 les quotes de representació (els famosos blocs electorals) per primera vegada també a les entrevistes. I així hem vist com l'entrevista de Núria Solé al republicà Gabriel Rufián només ha pogut durar la vergonyosa xifra de 6 minuts. A l'altre extrem, Carme Chacón podrà gaudir de més de 20 minuts de conversa.
 

Espanya es desfà i la desesperació els duu a la imposició. Es creuen que limitant els temps de les entrevistes, exprimint al màxim els blocs electorals i endollant-nos un tub pel recte amb els programes on apareix Albert Rivera, o les magnífiques portades de la caverna, la victòria del 27S desapareixerà i votarem en massa al PP. Que no s'enganyin, ni tampoc amaguin al seu candidat rere l'esforçada Soraya Sáenz que el suplirà en el debat “decisivo” d'aquest vespre. Fan pena i vergonya, però els independentistes encara tenen el repte d'anar a Madrid a dir-los a la cara que a partir d'ara s'hauran d'entendre amb la diplomàcia de la República Catalana.
 

Publicitat

Aquesta ha estat la idea central que ha pogut desgranar Gabriel Rufián en aquest entrevista tant curta. “Absurda” com l'ha qualificada ell mateix en el darrer mig minut quan Núria Solé li ha preguntat. Rufián és l'aposta de l'ERC que ha sabut fer evolucionar el discurs independentista de Carod -que ja era una evolució respecte el de l'independentisme de Colom i el clàssic de trinxera dels 80's-, fins a col·locar de cap de llista a unes eleccions un jove castellanoparlant que parla de tu a tu amb la gent de l'Àrea Metropolitana, allà on fa més mal a Espanya. Fa tant sols 10 anys era impensable que algú a ERC acceptés una sola proclama en castellà. Junqueras ha fet entendre a les seves bases el que ja era ben evident: que el castellanoparlant també sap articular la paraula independència, i que no cal tenir-li por. Ara la por està instal·lada a l'altra banda del riu Ebre, perquè nosaltres ja hem guanyat.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut