Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La República es construeix en segon pla i a les esquenes d’una Espanya desbocada

|

- Publicitat -

Junts pel Sí i la CUP s’han posat d’acord –segons afirmen els segons- per redoblar esforços i constituir d’aquí al 22 de desembre la taula única de negociacions per arribar ja a l’acord post electoral que impulsi institucionalment el procés cap a la independència de Catalunya.
 

Els 72 diputats, a través de la representació en la taula de negociacions, treballen amb dues dates de referència: la del 27 de desembre, on la CUP celebrarà l’assemblea vinculant –el primer match-ball real d’aquesta nova etapa del procés- i, sobretot, si se sobreviu al 27D, el 10 de gener, data en la qual si no hi ha president investit es convocaran automàticament noves eleccions al Parlament de Catalunya.
 

Publicitat

Aquesta darrera data és la que espera amb candeletes l’unionisme que es veu molt fort en plena campanya de les eleccions generals espanyoles. Tot apunta a un repunt de Podemos i a una possible victòria de Ciudadanos a Catalunya que, de ben segur, s’utilitzarà des de la nit del 20D per dir que el procés a Catalunya ha acabat. Des del Dietari ja vam advertir d’això com també que la lectura que s’ha de fer d’aquestes eleccions és diferent, ja que en aquesta ocasió bona part de l’independentisme es quedarà a casa, d’altres faran el vot útil cap a Podemos, etcètera.
 

És molt important que l’independentisme no es deixi influir pels resultats del 20D, que no tornem a caure en el marc mental dels espanyols, aquell que va aconseguir que amb 72 diputats a la butxaca ens entristíssim i penséssim que el procés havia mort perquè no érem majoria en vots (segons ells). Som majoria i volem ser República, i aquests 72 diputats seran els encarregats de fer-ho possible només si nosaltres hi som al darrere empenyent fort.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut