Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Rufián, l’anticandidat

|

- Publicitat -

La campanya electoral pel 20D continua el seu curs amb un augment progressiu de les picabaralles entre els candidats, que volen esmenar els seus papers en el debat d’aquest dilluns. En especial el PSOE de Pedro Sánchez comença a tenir la sensació que s’està desinflant a última hora després d’un any havent aguantat les pèssimes expectatives electorals que va deixar Rubalcaba. Per contra, Pablo Iglesias creu que la remuntada que busca és una realitat i ja es veu com a mínim tercer fent un sorpasso als socialistes. Albert Rivera, al seu torn, creu que el seu sorpasso particular amb el PP també és a prop.  Tot plegat són especulacions d’última hora en uns comicis realment incerts.

La partida del 20D es juga també a Catalunya, per bé que a mig gas, ja que la configuració del proper Congrés dels Diputats probablement afectarà menys que mai la situació al Principat. Siguin els que siguin els protagonistes de la propera legislatura i tinguin el pes que tinguin la resposta al procés sobiranista serà la mateixa. És per això que a Catalunya tothom està expectant per les novetats dels propers mesos al Parlament i al govern del país. Amb tot, els caps de llista dels diversos partits a la circumscripció de Barcelona es fan sentir.

Publicitat

Els ‘dinosaures de la política’ Carme Chacón (PSC), Fernández Díaz (PP), Duran i Lleida (Unió) competeixen amb els ‘nous’ Xavier Domènech (En Comú Podem), Juan Carlos Girauta (Ciudadanos) i Gabriel Rufián (ERC). I a cavall entre uns i altres, Francesc Homs (Democràcia i Llibertat), que intenta sonar més com a nou que vell. Aquesta classificació també es pot resumir d’una altra manera, entre polítics i antipolítics, entre candidats i anticandidats. En el primer grup s’hi apleguen gairebé tots, i en el segon només un: Gabriel Rufián.

En el debat d’aquest dimecres entre els caps de llista catalans, el republicà ha posat de manifest el seu estil lent de reflexos, mancat de rodatge, amb una dicció també lenta i pausada. El discurs és sovint tan buit de contingut com el de la resta, però hi posa més floritures, dóna la sensació de més intel·lectual i de menys matusser en el cos a cos. Així doncs, i tenint en compte que de vegades queda eclipsat pel seu número 2 Joan Tardà, en podem extreure un balanç positiu o negatiu de Rufián? La resposta és tan incerta com el resultat de les eleccions tant a Espanya com a Catalunya. Els votants jutjaran en deu dies. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut