Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Eleccions nul·les en democràcia

|

- Publicitat -

Poca activitat sobiranista en una jornada inútil com és la de reflexió. Molts països contemplen d’una manera o una altra en les seves lleis un període de reflexió en el qual queda prohibit fer campanya per cap dels partits participants, ni tampoc dels mitjans, etcètera. Tanmateix, aquí, amb les noves tecnologies i sobretot les xarxes socials, la llei ha quedat tant obsoleta com anacrònica és la Constitució de la que penja.
 

Avui hem vist crides a votar el PP de forma més o menys encoberta a les principals capçaleres espanyoles. Un exercici lamentable que no ha estat denunciat i que passarà com a normal. Ho farà igual que ho està fent la resolució de la JEC dient que els residents espanyols a l’estranger podran votar fins demà a les 20h als consulats espanyols. Diuen que s’han trobat dificultats per poder votar i que per això s’amplia el termini.
 

Publicitat

I nosaltres, a empassar. Com bé saben, la campanya del 27S va estar plena de dificultats per impedir que el vot català exterior (marcadament independentista) arribés a bon port. Una vergonya a escala internacional -del que ara en paguem les conseqüències- propiciada per un Estat que es fa dir a sí mateix democràtic, però que tira de la tradició més autoritària quan es tracta d’evitar que Catalunya decideixi. És per això que demà tenim una altra gran oportunitat de demostrar quina classe de país som, i què volem.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut