Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Vertigen cupaire

|

- Publicitat -

Quatre dies per la votació més esperada des del 27S. No són unes eleccions, sinó l’assemblea del partit més petit del Parlament de Catalunya. Aquest dimecres hem sabut ben bé com funcionarà el decisiu acte. D’entrada, serà finalment a Sabadell, després que primer s’anunciés que es faria a Esparreguera i després es canviés de lloc per anar a Girona. Una decisió que ha aixecat suspicàcies, perquè portar l’assemblea a l’àrea metropolitana és facilitar l’assistència dels cupaires més urbans, que segons algunes informacions, tendeixen a voler fer la revolució social abans que la nacional –com sembla que sigui el cas d’Endavant, el grup d’Anna Gabriel que ja ha fet un comunicat post-20D reclamant eleccions-, és a dir, que tendiran a votar No a Mas. Tot són hipòtesis.

Hi ha molts nervis, elucubracions, teories, conspiracions, però no hi ha encara cap certesa del sentit del vot dels 3.577 militants anticapitalistes inscrits. L’única certesa és que els nervis també són a les files cupaires, pels canvis d’última hora i les presses en l’organització de l’acte. Per exemple, al final l’assemblea no haurà de votar per parts la proposta dels de Romeva per falta de temps –tot i que la previsió és que duri de 9h a 20h-, però sí que votarà els quatre escenaris en un màxim de tres votacions eliminatòries. Com en les votacions per designar una seu olímpica, vaja.

Publicitat

Tot i això, les cares visibles de la formació continuen sense voler pronunciar-se, algunes sonen més neutres i d’altres una mica més crítiques, mentre que els elogis pels esforços de Junts pel Sí a l’hora de presentar una oferta són cars d’escoltar. Així, la incertesa i expectació molt alta per saber què poden dir els afiliats a les assemblees locals de la formació que qualsevol notícia pot ser interpretada:

Aquest dimecres Oriol Junqueras ha anunciat que deixa de ser alcalde de Sant Vicenç dels Horts. És el pas imprescindible previ a assumir la conselleria d’Economia de la Generalitat, o bé és la millor manera per poder-se concentrar en la candidatura en solitari d’ERC en les hipotètiques eleccions del març? De moment, cap dirigent de JxSí és capaç de mullar-se sobre el que passarà aquest diumenge, tot i que de moment el president del grup parlamentari, Jordi Turull, ja ha dit que si la CUP diu No, no hi haurà canvi de candidat. És a dir, anirem a eleccions, que ja ha anunciat que no seran plebiscitàries.

 
Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut