Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un procés a punt d’emmarcar, o oblidar

|

- Publicitat -

Qualsevol previsió que hom pugui fer a data d’avui per l’any que comença pot quedar del tot invalidada d’aquí a un parell de dies. Com fa una setmana, tornem a estar pendents dels òrgans de decisió de la CUP. Representa que ara tot just el govern de la Generalitat acabat de constituir ja hauria iniciat el compte enrere cap a la Declaració Unilateral d’Independència.
 

Si malgrat el retard el govern es constitueix abans del 10 de gener, a l’estiu ja s’haurien de donar les condicions perquè el Parlament declari aquesta independència. Aleshores començaria la fase del procés constituent. Tot això és el que Junts pel Sí ens havia venut el mes de setembre. Conjuntament amb la CUP, els 72 diputats sumen majoria suficient per tirar el projecte endavant. I la situació a l’Estat espanyol, com saben, és de debilitat absoluta a l’espera de si Catalunya pot iniciar la legislatura o no. Sembla que, de cop, tots els astres s’hagin conjugat per brindar-nos l’oportunitat més important de la història del país.
 

Publicitat

Malauradament, com tots sabem, tot segueix penjant d’un fil. El partidisme ens ha tornat a fer encallar i això ha provocat que Catalunya faci novament el ridícul una vegada més i de la pitjor manera: barallant-nos entre nosaltres. Ja només queden 9 dies per rectificar.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut