Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El 52% s’encalla

|

- Publicitat -

Avui s’ha constituït la comissió del Procés Constituent, la que de moment ha generat més expectació de totes. En el dia de la seva constitució, ja hi ha hagut el primer espectacle.
 

Muriel Casals presidirà aquesta comissió, esguardada per Gabriela Serra, de la CUP, com a vicepresidenta. Recordin que aquesta comissió ha estat ja impugnada pel govern espanyol. El PP, que s’ha mostrat satisfet per la representació que ha obtingut en moltes comissions, no ha perdonat res en aquesta. Els populars catalans, a més, es mantenen a la comissió per denunciar-la i a boicotejar-la tant com puguin des de dins, mentre la Moncloa en funcions fa prosperar la impugnació.
 

Publicitat

Esperanza García, nova diputada forjada en les tertúlies com Andrea Levy, ha estat l’encarregada de traslladar aquesta acció destructiva del PP a la comissió. Han sortit tots els tòpics començant per la “majoria del 52%”, una fal·làcia en tota regla. Fins i tot ha intervingut el gens independentista Joan Coscubiela per retreure-li que no parli en nom de tot aquest 52%. Casals ha convidat a PSC i C’s sumar-se a la comissió, i només Ciutadans ha dit que potser enviarà algun diputat quan la cosa sigui tant greu que es requereixi del seu concert puntual per dinamitar alguna sessió.
 

Mentre Catalunya reprèn la navegació, a Espanya segueixen en l’atzucac. Poc a poc han anat sortint tots els tòtems a opinar –com va passar aquí- i ningú ha estat encara capaç de trobar la solució màgica. No els estranyi, hi ha molts interessos personals que hi intervenen, i l’amenaça de nous partits desestabilitzant l’ordre establert és motiu suficient per veure la desfilada més grotesca de mòmies filant els destins del món i l’Univers. Per què es pensen que ha aparegut ara Felipe González, que fa més catúfols que una altra cosa, amb aquell posat que recorda el Floquet de Neu empipat recomanant un pacte PP-PSOE; si no es per altra cosa que per defensar els pactes de les portes giratòries de sempre?
 

Costa de creure que encara hi hagi gent que no se n’adoni del frau que han perpetrat durant dècades aquests dos partits, turnant-se el poder com fa una centúria. I encara costa més de creure que en vista d’això, i de moltes coses més, encara hi hagi gent que vulgui seguir en aquest Estat moribund.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut