Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

BCN World, bon debat, i bona distracció

|

- Publicitat -

Durant aquests darrers dies de la setmanes, a banda del nou caos a Rodalies i el dilema moral que s’ha generat, les declaracions pel Cas Pujol, la corrupció al País Valencià ergo del PP, ha aflorat el debat sobre el macrocomplex que CiU va prometre a canvi dels casinos d’Adelson, el Barcelona World.
 

El president Puigdemont, en un gest de diàleg amb la CUP, que s’oposa fermament al projecte com quan ERC estava a l’oposició, ha plantejat la possibilitat de resoldre la disjuntiva amb una consulta “al territori”: una bona idea que Junqueras matisava explicitant que hauria de ser a tot el territori català ja que “tindrà un impacte per a tot el país”. A partir d’aquí tothom hi ha anat dient la seva.
 

Publicitat

L’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Félix Ballesteros, demana que la consulta s’adscrigui només a Salou i Vila-Seca, com a municipis afectats o, com a màxim, a la comarca del Tarragonès. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, demana que es pregunti a tot el Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. En canvi, el soci de l’alcalde tarragoní, el PP de García Albiol, ha tret suc al debat demanant a Junqueras “que sigui coherent” i defensi un referèndum d’independència tot Espanya. Ah! Sublim gir. Albiol ha aconseguit lligar una cosa amb l’altra i ho ha justificat dient que “el que afecta una part afecta tot”.
 

En la mateixa línia d’ironia democràtica hi trobem, com no, Ciutadans, La formació d’Albert Rivera ha dit que la independència l’hauria de votar tot Espanya i ha explicat que una consulta “no és el més adient” per resoldre aquesta qüestió. És clar, què han de dir els partits que a Suïssa només veuen paradisos fiscals i no una democràcia que va a votar els seus projectes a les urnes de forma continuada al llarg dels anys? Urnafòbia espanyolista?
 

En qualsevol dels casos, estarà molt bé que ens entretinguem en aquest debat democràtic, de moment sa, mentre el govern va negociant –esperem-ho- de forma discreta els pressupostos de la preindependència.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut