Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Andrea es de todos

|

- Publicitat -

Thug Life, Espanya. El jutge de l’Audiència Nacional no veu delicte en la xiulada del públic assistent a la final de Copa entre el FC Barcelona i l’Athletic de Madrid. El somriure d’Artur Mas, al costat del monarca, foteta, quedarà per a la història. Magne.
 

D’altra banda, Soraya Sáenz de Santamaría ha anunciat en la roda de premsa dels divendres després de la reunió de govern, que l’Estat durà al TC la llei catalana professional de l’Esport, perquè vulnera la llei d’unitat de mercat i obliga als esportistes espanyols a inscriure’s en un registre català. A més a més, i suposo que és el que més els dol ara que estan sensibles amb el tema dels ministres, no volen que les autoritats de l’esport català puguin arribar a subscriure convenis amb altres països.
 

Publicitat

Soraya, l’Estat espanyol de fet, envia cada divendres una llei catalana al Constitucional. Crec que un dilluns el president espanyol que sigui –perquè encara no ho tenen clar- es trobarà al tornar del cap de setmana una DUI damunt la taula, i aleshores l’hi donarà un atac. Ja no podran fer res més.
 

Qui sí que ja no dóna per més tot i acabar de començar és Andrea Levy. La diputada fitxada a les tertúlies pel Partit Popular, no sap massa ni què és un Parlament ni què hi ha de fer ella allà. Ho sabem pel comportament me'nfotista. Tampoc coneix la història del propi parlament català. Avui visionava un vídeo on l’escriptora Empar Moliner n’analitzava una intervenció. Levy té el mateix to de veu, i la mateixa prepotència gestual i vocal d’Esperanza Aguirre. Déu n’hi do per ser novella.
 

La jove diputada del PP s’aferrava a repetir els arguments més clàssics del seu partit, una tasca fàcil que ja feia quan era tertuliana i Sala i Martín li retreia. Una reflexió genèrica: fent-se la graciosa, Levy reprenia la referència de Puigdemont a Gerard Piqué (“Gracias, TC, contigu empezó todo”) i la lligava amb la pancarta masclista contra Shakira al camp del RCD Espanyol (Déu n'hi do també) dient “Gerard es de todos, también”“Per què ningú no ha dit res?” S'exclamava Empar Moliner. No només ataca Piqué, sinó també una altra vegada Shakira amb el seu “también”. Pensin en això.
 

A nosaltres, des del dietari ens pertoca quedar-nos amb una altra perla, que el diputat de la CUP Benet Salellas li va respondre en la rèplica. Levy tornava a dir que el Parlament de Catalunya hi és perquè així ho vol la Constitució Espanyola. Certament, la mentida i la fabulació històrica de l’espanyolisme ranci com a arguments per a contraposar-los als dels independentistes és sorprenent. La veritat històrica no ha estat mai bona per a les dictadures, que han existit per imposar la seva particular reescriptura (agafin els llibres de text de l'època de Franco, per exemple). Que l’espanyolisme faci avui i encara el mateix dóna compte del que són, i reforça, per descomptat, el nostre anhel.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut