Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Per petit que sigui el país, si va unit multiplicarà la seva força

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana hi ha una prova puntuable pel campionat del món d’esquí alpí femení, el super gegant i l’eslàlom, a la pista Àliga d’El tarter (a Andorra). Hi aniran les millors, la Lindsey Vonn i la Lara Gut incloses, que són les dues que s’estan jugant el campionat. Andorra és un país petit, de gairebé 80.000 habitants compost per set parròquies: Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria, Encamp, Canillo, La Massana i Ordino.
 

Bé, i? Potser vostès ara associen Andorra amb els bancs, els capitals de gent de fora, l’evasió, els Pujol… La grandesa d’aquest país però és justament una altra: allà hi trobaran un importantíssim patrimoni cultural, monumental i paisatgístic, però el millor de tot és la unió i la unitat de la seva gent. Això ho podran veure i comprovar quan arriba un esdeveniment de vital importància per al país i la seva imatge internacional, com és el cas de la prova esportiva que els descrivíem al principi. Teixit comercial i econòmic, voluntaris, govern i institucions andorranes es bolquen a aportar cadascú el seu granet de sorra –i molts diners-, perquè les esportistes, els mitjans i tots els espectadors i visitants quedin enlluernats i enamorats d’El país dels pirineus.
 

Publicitat

En definitiva, demà al matí si sintonitzen la prova per televisió podran veure només una part del resultat de tot això: l’emoció de la competició entre les dues aspirants al títol mundial. Gaudeixin-ho, perquè aquest és l’avantatge de tenir tot un Estat bolcat amb aquesta circumstància. A Catalunya, sempre que com a país ens hem unit per afrontar i superar un repte, el resultat ha estat excepcional i el nostre també petit país ha acaparat l’atenció del món. Avui, amb un Estat en contra que ens ofega i ens vexa es fa difícil imaginar-se un altre èxit com els JJOO de Barcelona 1992. Ja ho veuen, vàrem renunciar als JJOO d’Hivern, als World Roller Games, i tenim uns Jocs de la Mediterrània per allà penjant per l’any vinent que no engresquen massa ni segurament veuran la Senyera desfilar. Ens posem les piles?

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut