Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’amenaça per dissuadir la independència més explotada de la història

|

- Publicitat -

Sortireu de la Unió Europea, vagareu per l'espai sense reconeixement, voldreu tornar en molt poc temps, sou massa petits per autogestionar-vos i fracassareu, el país s'empobrirà, la misèria s'estendrà pel país, no podreu pagar les pensions, la societat es polaritzarà, pot haver-hi violència al carrer… S'ha dit de tot per aturar l'independentisme, de moment sense èxit. Ara bé, l'argument més utilitzat tradicionalment per intentar dissuadir els catalans de l'anhel de plena sobirania és un altre: el Barça deixarà de jugar a la lliga espanyola de futbol.

El més curiós és que encara ara l'amenaça s'utilitza. L'últim a verbalitzar-ho ha estat aquest cap de setmana el president de la LFP, Javier Tebas, en una entrevista a El Mundo on també ha deixat anar tot el seu ideari anti-avortament, d'extrema dreta i de suport a personatges com Le Pen. Diu que en l’hipotètic cas d’una separació, ell compliria la llei i deixaria els equips catalans fora de la lliga –no ha explicat, però, que per exemple el Futbol Club Andorra juga a les categories inferiors de la lliga espanyola i que podria perfectament disputar la primera divisió si fitxés a Messi i pugés quatre categories.

Publicitat

En qualsevol cas, resulta sorprenent que davant la força que arrossega el procés des del primer dia, amb milions de persones als carrers cada 11 de setembre, algú es pugui immutar per una amenaça sense fonament, del tot secundària –si el preu de la independència és que el Barça jugui a la lliga catalana o la francesa, on s’ha de signar?- i a més, inverosímil? La lliga espanyola està disposada a perdre una de les dues gallines d’or per guanyar incomptables milions d’euros? Només en el període 2016-2019, ‘La Liga’ s’adjudicarà uns 5.000 milions en drets televisius. És a dir que si realment a algú l’amenaça de Tebas el fa ser escèptic sobre la independència, que estigui tranquil. 
 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut