Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ballesta es clava la fletxa al peu i deixa Girona en crisi

|

- Publicitat -

Ja ho vam dir fa uns dies, mala elecció president Puigdemont. L’alcalde de Girona, l’escollit Albert Ballesta, ha dimitit del seu càrrec després de poc més d’un mes i mig d’haver estat investit en dos plens: un en el qual va errar en la fórmula de prometatge, i el de la repetició. Ballesta ja arribava envoltat de polèmica, quan fins a vuit persones de la llista de CiU havien de renunciar per facilitar-li l’entrada com a regidor i l’elecció com a alcalde. Un gest que ja no va ser massa ben vist pel plenari que després va veure amb perplexitat com el nou alcalde eliminava la figura del gerent i proposava un nou cartipàs on s’incrementava el sou com a alcalde en vora els 13.000€ més que la seva predecessora Anna Pagans (Puigdemont cobrava de la Diputació).
 

Embolicar-se en aquesta classe de qüestions en un moment tant sensible va ser una imprudència que no va agradar gens a Esquerra Republicana principalment ni a d’altres grups del consistori. ERC estava en negociacions amb l’alcalde Puigdemont abans que aquest fes el salt a la Generalitat, i en el moment en què l’alcalde va anunciar que l’acord pel nou cartipàs es produiria igualment amb Ciutadans i PP, el grup polític dirigit per Maria Carme Roca va decidir trencar, una convulsió que va agreujar la crisi a la direcció de la ciutat que tothom va compartir de seguida. Un pacte anti-natura per apujar-se el sou, és el que la gent va llegir. Finalment, després d’una reflexió que ha durat quinze dies, Ballesta reconeix el seu fracàs i fa el millor que podia fer, i que aquest matí ha fet: anunciar la seva dimissió. Ballesta ho fa carregant contra la pròpia ERC a la qual li demanava que avalés aquest cartipàs tan impopular. L’alcalde no ha sigut conscient de les seves extralimitacions i deixa en herència ara un acord amb el PSC. La segona tintent d’alcalde, Marta Madrenas, serà la nova alcaldessa. Potser Puigdemont podria haver començat per aquí.
 

Publicitat

Mentre a Girona es posen de cara a la paret per reflexionar, el cap de llista d’aquesta demarcació per Junts pel Sí, Lluís Llach, ha assumit el rol i l’herència de Muriel Casals com a president de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent, la comissió de moment maleïda i soferta que segurament serà una de les que aquesta legislatura atreguin més focus d’atenció. El diputat Llach s’ha mostrat conciliador i amb ganes d’atreure en la mesura del possible CSQEP, mentre la Mesa del Parlament, per altra banda, segueix amb la tramitació de les ponències de desconnexió.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut