Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Gripaus independentistes

|

- Publicitat -

Avui hem viscut una nova contradicció en el sí del grup parlamentari de Junts pel Sí. L’esquerra i la dreta que la integren han tornat a xocar avui pel tema de les subvencions a les escoles que segreguen per sexe, una anomalia que ja no hauria d’existir si no fos per la influència de l’Opus sobre la burgesia afincada a CDC.
 

Que una coalició que aglutina tant l’esquerra com la dreta catalana tingui problemes d’aquest tipus és obvi i era d’esperar. A CDC estan d’acord amb seguir subvencionant aquestes pràctiques, i ERC i molts independents defensen tot el contrari. El mateix problema va haver-hi en una altra votació a principis de mes amb els monuments franquistes de Tortosa. Avui la solució ha estat no tocar cap article de la LEC i postergar el debat per un altre moment, perquè ara l’important és preservar la unitat de la formació per sostenir el procés independentista. Amb això, ERC i els independents de l’òrbita s’han hagut d’empassar un bon gripau que ha creat contradiccions ideològiques.
 

Publicitat

Aquesta situació d’excepcionalitat no es pot allargar eternament. L’equilibri cada vegada serà més difícil, i si al final només són només uns els que es mengen els gripaus l’ambient es deteriorarà. Aquesta vegada els companys de viatge a l’hora de rebutjar la proposta de CSQEP (d’eliminar les subvencions a les escoles que segreguen), i que buscava fer grossa la ferida interna, han estat els diputats del PP. Molt clares han de tenir les idees els diputats de JxSí perquè personatges íntegres com Lluís Llach es mengin aquest gripau, i els que puguin venir, enlloc de donar llibertat de vot. Aquesta potser seria la bona notícia, la independència per davant de tot, i després ja votarem com ha de ser aquest país.
 

Podrem aguantar aquesta situació 16 mesos més? De ben segur que l’Estat espanyol tard o d’hora ajudarà a mantenir cohesionada aquesta unió temporal independentista en els moments més decisius de l’embat. La nau es va aproximant a Ítaca.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut