Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’Odissea de la felicitat

|

- Publicitat -

El camí cap a la felicitat no apareix en cap mapa. No hi ha Google Maps ni guia Michelin que ens hi pugui conduir. Tot i coneixent l’extrema dificultat d’aquesta epopeia, l’espècie humana persisteix en trobar aquest maleït camí que de vegades transcorre paral·lelament a la carretera per la qual circulem sense adonar-nos-en. Alguns fins i tot tenen la sort de palpar-la, o de gaudir-la en un moment o altre de la seva vida. Aquesta era la sort que acompanyava les tretze noies que han perdut la vida aquesta matinada, a causa d’un cop de volant sobtat del conductor de l’autocar en el qual viatjaven de retorn a casa.
 

Les primeres hipòtesis apunten a què el conductor s’hauria adormit i en tocar el voral dret de l’autopista hauria volgut rectificar de manera massa brusca, perdent el control l’autocar. El vehicle hauria envaït el sentit contrari i hauria bolcat tot provocant la mort immediata de 13 noies del programa d’estudiants europeu Erasmus que tornaven de la festa de les falles de València.
 

Publicitat

El quilòmetre 333 de l’AP7 al municipi de Freginals, un dels punts negres de les autopistes catalanes (encara que Abertis ho negui), ja mai més podrà deslliurar-se del dramatisme d’aquesta jornada que ha arrencat les vides de moltes noies de famílies de tot Europa. Durant els propers dies veurem quina és la causa real, i segur que tothom s’esforçarà a buscar culpables. La tragèdia ha colpit el país i part d’Europa. La imprudència ha portat una vegada més a la mort, però de ben segur que la felicitat que aquestes noies havien conquerit les acompanyarà per sempre més durant el seu llarg viatge, malgrat el mal tràngol dels darrers segons de les seves vides.

 

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut