Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Els perquès de tenir ambaixades catalanes han quedat prou clars

|

- Publicitat -

Les ‘ambaixades’ catalanes són un dels punts forts de certs sectors de l’espanyolisme per criticar el procés, sempre fent demagògia, és clar. La despesa en exteriors catalana és d’uns 19 milions, cosa que no és ni la meitat de la d’Andalusia o Euskadi, per exemple, però en tot cas, sovint es parla de dispendi, d’inutilitat, o d’eines per la independència quan es fa referència a les delegacions catalanes.

No obstant, els atemptats de Brussel·les, que encara tenen Europa compungida i atemorida, sí que han servit per destrossar el mite: l’oficina del Govern a la capital belga i el representant permanent de la Generalitat a la UE, Amadeu Altafaj, han donat un cop de puny sobre la taula per fer callar les veus crítiques, que de ben segur continuaran fent soroll però cada vegada amb menys arguments.

Publicitat

La feina dels representants catalans a Brussel·les ha estat clau durant aquests dos dies per donar informació als catalans immersos en el col·lapse arran del tancament de l’aeroport de Zaventem –fins i tot el propi Altafaj ha contestat dubtes via Twitter durant tot l’episodi-, per assegurar allotjament a unes 130 persones la nit posterior als atemptats i avui per contribuir a fer tornar als que ho necessitessin per carretera.

Tot plegat, una feina pròpia d’una ambaixada d’estat independent feta amb eficiència i celeritat pròpies d’un país madur i organitzat que ha donat resultats i que ha estat essencial per a moltes persones, tal com alguns han agraït de manera pública a Twitter. El nou Govern català s’està comportant com si ja fos independent en alguns sentits –si bé sobretot en els que són de cara a la galeria, ja que de fons encara no ha canviat res-, i de fet la seva actuació en el proper any i mig serà la que farà decantar, o no, molts catalans de la independència.

En les circumstàncies que ens trobem i amb les eines de què es disposen, l’executiu de Puigdemont ha de mostrar, ni que sigui mínimament, com seria una Catalunya sobirana. I evidentment ho ha de fer millor que l’Estat espanyol. De moment, ho està aconseguint, però el primer gran matchball seran els pressupostos: com més socials i populars siguin, més beneficiat es veurà el suport a la independència. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut