Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La llarga espera

|

- Publicitat -

La legislatura espanyola s’ha tornat agònica després del “és una llàstima” del PSOE a Podemos. Aquesta tarda s’ha sabut que el partit dels socialistes espanyols han fet arribar al partit de Pablo Iglesias la seva indignació per allò que va poder ser (el govern PSOE-P’s-C’s) i no serà, mentre els voltors populars esperen que la carnassa es podreixi. Amb aquesta missiva, les negociacions es donen per trencades i ara ja només falta esperar.
 

L’espera serà més llarga per a Iniciativa que avui ha tornat a picar l’ullet a l’unionisme a través de la seva nova direcció. Marta Ribas, una de les noves coordinadores del partit ha dit que “estem a 15 mesos de guanyar les eleccions a Catalunya”. La “nova iniciativa” però, ha començat amb mal peu, ja que aquest matí hem sabut de les irregularitats que va cometre l’ara diputada al Congrés Núria Ventura (ICV) a l’hora de fer unes adjudicacions de caça quan ostentava responsabilitats en el segon govern tripartit. De prevaricació se l’acusa. Nova política en diuen. A veure amb qui pensen guanyar aquestes eleccions que diuen que venen d’aquí a 15 mesos.
 

Publicitat

Qui no haurà d’esperar tant, és Núria Parlon, que ha advertit en una entrevista al Diari ARA que a l’estiu anunciarà si es presenta a la primera secretaria del PSC. L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet és un dels nous valors a l’alça d’una formació envellida que necessita reinventar-se ja, si no vol seguir una davallada també agònica. Crítica i ben resguardada a l’alcaldia de la ciutat que li ha donat plens poders, va saber renunciar quan va poder liderar el partit, però potser ara que Iceta s’ha fet massa fort a la direcció arriba tard. Però Iceta tampoc és etern, res és etern. Veurem què passa.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut