Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Recurs d’Empar al TC per la hipocresia barata d’alguns mitjans espanyols

|

- Publicitat -

Rebombori surrealista ocasionat després que l’escriptora Empar Moliner cremés en directe per TV3 un llibre que simulava ser la Constitució Espanyola. El gest de la col·laboradora del programa ‘Els Matins’ ha causat aquests dies un terratrèmol de reaccions d’indignació entre els partits polítics catalans unionistes, dirigents espanyols com Pedro Sánchez, i programes de televisió d’abast estatal com el d’Ana Rosa Quintana. El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i fins i tot TV3 també han arrufat el gest de Moliner, mentre que només el govern de la Generalitat li ha donat suport.

Es podria haver estalviat el gest, o no, però la reacció furibunda de la caverna i els seus aliats és digne d’emmarcar com un dels fets més hipòcrites dels últims temps. El gest d’Empar Moliner ha estat vilipendiat, ja que és “un ultraje” a un dels símbols més sagrats de l’Estado español. Ara bé, mentrestant, la similituds entre els catalans independentistes i els nazis que des de fa uns anys es repeteixen setmana sí, setmana també des de la caverna són totalment correctes i queden impunes. Per favor, algú pot posar un altre recurs d’empara –o millor dit, d’Empar- cap al Tribunal Constitucional per hipocresia?

Publicitat

La polseguera que ha aixecat Moliner ha estat de dimensions imprevistes, però casualment, la raó de fons pel gest de l’escriptora ha quedat segurament oblidada. I és que clar, el gest era una protesta compartida per la Generalitat de Catalunya per denunciar la decisió del TC d’invalidar el decret de pobresa energètica del govern català, així que centenars de famílies continuaran passant fred a causa de l’Alt Tribunal. Però és clar, en lloc de preocupar-se pel gest miserable d’una Constitució que ja representa a ben poca gent, la ‘caverna’ fuig d’estudi, desvia l’atenció i mira a un altre costat per fer virar el debat de fons a una anècdota qualsevol. Hipocresia en estat superlatiu. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut