Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sant divendres nerviós

|

- Publicitat -

Pablo Iglesias pronunciava una conferència a la Complutense ahir quan va escometre contra un periodista d’El Mundo, i amb reiteració, perquè li va molestar un titular que agafava una frase seva “Vamos a hacer que España se masturbe con nosotros”. Iglesias es queixava en realitat de la falta d’imparcialitat dels mitjans, però la reiteració a l’hora de citar el periodista de base d’El Mundo, Álvaro Carvajal, el va desacreditar. Iglesias es queixava que els periodistes de mitjans no afins estaven obligats a malparlar d’ell però la protesta li va sortir malament. Abusar de la broma amb Carvajal va suposar que aquest abandonés la conferència i el seguissin tots els companys de professió que cobrien l’acte.

Els periodistes van fer costat al seu company i han obligat a Iglesias a disculpar-se avui. La notícia i el vídeo relacionat ha aparegut avui a El Mundo, i reveient-lo hem vist que, a més, Iglesias parlava tota l’estona mirant cap amunt. La credibilitat en les seves paraules brillava per la seva absència. Potser, com diu Iglesias, la queixa era correcta, però enlloc d’haver disparat contra el missatger ho hauria d’haver fet contra els de dalt. D’altra banda, els periodistes no han tingut la mateixa solidaritat envers la seva professió quan Mariano Rajoy ha comparegut a través d’un plasma, com si fóssim a la pel·lícula 1984. Si la Moncloa ha triat aquest modus operandi, que enviï directament el vídeo a les redaccions i ja està. Total, Rajoy no admet preguntes com compareix per plasma, i quan ho fa en persona només pacta dos o tres qüestions.

Publicitat

És el que hi ha. A Espanya imperen els nervis, perquè a falta de 10 dies Pablo Iglesias es mostra nerviós, però Albert Rivera també. El de la formació anti llengua catalana ha proposat un pacte in extremis a PP i PSOE. La idea seria fer un govern d’independents, gairebé de tecnòcrates, però la maquinària espanyola electoral ja fa molts dies que s’ha encès. El compte enrere que cal tenir en compte, però, no és pas aquest. Com els va dir ahir en Guifré, el compte enrere que ha de prioritzar Espanya és el que va iniciar Junts pel Sí i la CUP el 10 de gener passat.
 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut