Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Revolta en marxa

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona ja està articulant un front propagandístic per defensar la llei del Parlament català 24/2015; la popularment coneguda com a ‘llei antidesnonaments’. El consistori de la capital de Catalunya ha muntat una campanya on defensa totes les actuacions de caire social que han aconseguit dur a terme durant els darrers mesos gràcies a l’entrada en vigor d’aquesta llei. Sense cap mena de dubte, i com ja veuen perquè en parlem des de fa uns quants dies, aquesta és una de les principals raons que justifiquen els arguments independentistes: tenir les eines per poder construir un Estat millor. Ho veuen ara? Demà hi ha una reunió de coordinació important entre institucions, caldrà estar amatent a l'articulació del front català.
 

Mentrestant, avui s’esgota el termini legal per a composar govern a Espanya. Demà es convocarà a repetir oficialment els comicis, amb la signatura del rei del regne d’Espanya, i es llençarà una campanya que sembla que comença a centrar-se en si Podemos + IU seran capaces de fer el sorpasso al PSOE. Què canviaria si això passés? Probablement no massa coses, uns quants diputats més a favor –teòricament- del dret a decidir, però sense concretar de quina manera, mentre que una majoria igual de poderosa que la que ara hi ha, seguiria tenint la força suficient com per a rebutjar aquesta mesura, es formuli com es formuli.
 

Publicitat

Això és el que ha defensat avui Joan Tardà (ERC) a Catalunya Ràdio: si hi ha algun possible govern que promogui un referèndum clar d’autodeterminació per a Catalunya en el proper any o any i mig, hi donaran suport, però com que això no succeirà, torna a convidar a En Comú Podem a que s’adoni que pactar amb Espanya és impossible, a partir de l’endemà del 26J. Mentrestant, l’Estat segueix posant una marxa més en el procés de judicialització de la política catalana. Avui hem vist com la diplomàcia espanyola ha tornat a evitar una trobada oficial Generalitat-Comissió Europea. Juncker ha al·legat problemes d’agenda, però el cert és que la UE demostra una certa por o poca autoritat a l’hora d’encarar amb valentia i des de la seva posició predominant aquests conflictesNo els esperem per a res, perquè ni amb llistes unitàries ni amb llistes separades mouran una peça fins que el Parlament de Catalunya no es declari independent. Anem fent via.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut