Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Enganyats i passant vergonya

|

- Publicitat -

Avui els explicarem que hem pogut testimoniar des de ben d’hora de la matinada com Nicola Sturgeon revalidava la darrera victòria de l’SNP perdent però la majoria absoluta. La carismàtica primera ministra d’Escòcia en les eleccions que aquí en diríem “autonòmiques” s’ha quedat a dos escons de la majoria absoluta (63 de 65), però ha decidit que conformarà govern en minoria i suposem que anirà abastint-se d’aliances diverses. El principal candidat a l’hora d’esdevenir soci preferent és el partit verd, que s’ha vist beneficiat de la introducció del vot de 16 anys.
 

Els Verds escocesos seran la primera porta a la qual trucarà Sturgeon amb total probabilitat, cada vegada que requereixi de la majoria absoluta, perquè són independentistes. I Ramon Tremosa (CDC) ho recordava avui molt clarament. Allà els Verds són indepes, els d’aquí segueixen perduts defensant totes les pàtries del món menys la seva (entenent que la seva és Catalunya, és clar), ens venen revolucions impossibles, però en realitat tot són il·lusions espúries, enganys de pa sucat amb oli. Vergonya màxima. Ada Colau, la representant d’aquest post partit a Barcelona és a punt de culminar l’acord que permetrà l’entrada al govern del PSC, malgrat que abans de fer el salt a la política, quan vestia la samarreta també verda de la PAH jurava i perjurava que mai oblidaria la nefasta obra de govern del socialisme barceloní.
 

Publicitat

Ai las! Per què s’estranyen ara que Colau demani al PSC (i també a ERC) aquest suport? Colau no fa més que repetir el pacte clàssic que ha imperat durant les darreres dècades a Barcelona: PSC+ICV, ara amb els rols canviats. Ja els vam avisar, quan Pablo Iglesias va fer la seva primera incursió a Catalunya: el fenòmen Podemos i derivats no proposen res més que fer una gran revolució per tornar-ho a deixar tot igual. Aquí en tenen l’exemple evident. La CUP, que ha facilitat estranyament l’aprovació dels pressupostos de Barcelona –després de no fer-ho dies enrere-, ha denunciat l’acord amb el PSC dient que perpetuava la vella política. A més ha amenaçat amb no aprovar el proper pressupost. Aquestes paraules també són vella política, però confiem que, després de crear aquest precedent, la CUP serà capaç de facilitar també amb una altra abstenció els pressupostos d’una Generalitat que segueix el camí de la independència. Perquè si no ho fan, ningú no entendrà que al gener vulguin passar comptes dels “gestos en favor de la desconnexió” que la Generalitat hagi fet.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut