Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Error fatal de l’Estat (enèsima part)

|

- Publicitat -

I quan ningú havia parlat d'una xiulada massiva a l'himne espanyol o d'un desplegament massiu d'estelades, arriba el govern espanyol i ho incendia tot. La delegació del Govern a la Comunitat de Madrid ha ordenat la prohibició de l'entrada d'estelades a l'estadi Vicente Calderón en motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei de futbol entre el Barça i el Sevilla. Uns 2.500 policies escorcollaran espectador per espectador a la recerca de… Cinturons explosius? No. Elements inflamables? Tampoc. Productes que puguin ser llançats al camp o pugui utilitzar-se com a armes? Tampoc. Estelades? Sí, per descomptat! I quin en serà l'efecte? Probablement, menys estelades a la graderia blaugrana que l'any passat, és clar, però xiulets més furibunds que fa dotze mesos.
 
Tots i cadascun dels ciutadans espanyols saben de l'existència d'un independentisme fort. Evident. I per si no estava clar, fa dotze mesos ja va quedar prou clar amb la xiulada èpica al Rei i a l'himne davant l'Athletic de Bilbao i amb el mosaic d'estelades la setmana següent a la final de la Champions a Berlín. El que volen és evitar la vergonya internacional -cosa que, com a mínim sonorament, no podran impedir- de tornar a recordar al món que una 'regió' del país se'n vol anar mitjançant imatges de banderes separatistes. No obstant, com sempre, tot apunta a que el moviment serà un error fatal, ja que el ressò que ha tingut en la premsa internacional potser serà pitjor a llarg termini. Molts mitjans recullen el comunicat del Futbol Club Barcelona, que protesta per la manca de llibertat d'expressió que es desprèn de la decisió.
 
A més, en clau interna, la reacció aïrada que ha provocat a les files catalanes fins i tot de partits i personalitats no independentistes reactiva la circulació de la sang del català emprenyat. Tant és així que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat que si no s'aixeca la prohibició, no pensa anar a Madrid a veure el partit, i menys al costat del Rei. I després d’ell, Ada Colau ha seguit l’exemple i tampoc hi anirà. Ara tothom espera que Josep Maria Bartomeu faci el mateix gest. Més caldo de cultiu mai no està de més. Com sempre, l'Estat torna a ser el màxim aliat del sobiranisme. Tot vetant les estelades, La Moncloa torna a abrandar una estelada més gran que la resta juntes, i amb més força: la de la provocació. I, com sempre, el remei els serà pitjor que la malaltia.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut