Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La magistral fugida d’estudi

|

- Publicitat -

El nou bloqueig de l’assemblea cupaire ha començat a alimentar de nou les teories conspiracionistes tant de la premsa espanyol com dels poders fàctics que la dirigeixen. L’esmena de diumenge i la fugida d’estudi dels 10 diputats cupaires en relació als nous pressupostos han fet que a Espanya es freguin les mans amb una nova convocatòria d’eleccions anticipades. De moment, aquest escenari no és una amenaça real, malgrat caldrà veure si la CUP duu la tensió al límit i la fràgil confiança amb JxSí rebenta.
 

Ahir es van produir uns incidents greus entre el Mossos i diversos activistes a Gràcia pel desallotjament d’un banc okupat. No és el primer cop que això passa, però la brutalitat d’algunes imatges fa pensar en els incidents de Can Vies, que va dur veritables maldecaps a l’aleshores alcalde, Xavier Trias. Aleshores, tot eren proclames antimàfia per part dels regidors de BComú que avui callen o passen de puntetes dient que això d'ahir no és competència de l’Ajuntament. A mi sempre m’ha sorprès com els polítics poden ser capaços –almenys en aquest país- de dir un dia una cosa des de l’oposició i dir la contrària un cop governen. És fascinant.
 

Publicitat

El fet que avui Junqueras hagi presentat “els comptes més socials de la història” (darrerament tots diuen el mateix), i la CUP no n’hagi volgut parlar agafant-se a que no era dia per parlar-ne després dels fets de Gràcia, fa pensar que no hi hagi una casualitat motivada per part de la formació cupaire en tot això per guanyar temps polític per dir alguna cosa sobre els pressupostos. Resulta estrany que la formació posi aquesta excusa com si haguessin hagut atemptats terroristes i el país s’hagués hagut d’aturar. Potser s’estan carregant de raons per acabar de trencar, com desitja la premsa espanyola parlant d’eleccions anticipades el setembre, l'aliança traçada in extremis el gener. Qui sap, però el país no pot viure amb agonia un altre cop l’arribada o no d’uns nous pressupostos. És l’hora de fer l’aposta decidida i clara per la independència, sense més apriorismes.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut