Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

No fa cap Gràcia

|

- Publicitat -

Majoria social, democràcia i… Pacifisme. Són les tres condicions que ha posat el fundador d'un influent 'think tank' austríac, Franz Schausberger, perquè Catalunya pugui esdevenir independent. Ho ha dit en una conferència organitzada a Salzburg per la seva entitat juntament amb la delegació catalana a Àustria amb desenes de personalitats polítiques, econòmiques i acadèmiques de la zona. Evidentment, el fet de ser un moviment pacífic s'haurà de complir tant com fins ara. Ningú ho posa en dubte, perquè sembla de sentit comú. És per això que els aldarulls d'aquesta setmana a Gràcia no en fan gens, de gràcia, malgrat no tinguin per ara res a veure amb la qüestió sobiranista.

Un local okupat del barri barceloní va ser desallotjat fa uns dies pels Mossos d'Esquadra i una manifestació per rebutjar els fets duta a terme pels okupants i altres ciutadans que els donaven suport va acabar amb destrosses de mobiliari urbà i automòbils. Els antidisturbis van haver d'actuar per evitar mals majors i, com sol passar, l'acció policial va ser en algun cas desproporcionada. Les dues nits següents els incidents s'han repetit en un conflicte fruit d'un desallotjament d'una casa okupada. És a dir, d'una situació d'injustícia en què alguna gent vivia de franc a una propietat, mentre la immensa majoria de mortals han de pagar lloguer o hipoteca.

Publicitat

Res d'això hauria de concernir aquest Dietari, però quan grupúscles relacionats amb la CUP com Arran justifiquen la violència dient que són l'única arma d'autodefensa davant d'un sistema injust, i diputats cupaires com Eulàlia Reguant no són capaços de condemnar el gamberrisme i només carreguen contra els Mossos, és mal senyal. Què passarà quan arribi el xoc de trens i Espanya continuï intransigent com mai? Aniran aquests energúmens, si són independentistes, a la delegació del govern espanyol a trencar els vidres de la façana perquè suposadament no tenim més armes per defensar-nos? I qui reconeixerà Catalunya com a país independent el dia següent? Recordem Schausberger: Majroria social, democràcia i… Pacifisme. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut