Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La pastanaga pel ruc

|

- Publicitat -

Com vendre el mateix que abans, però fent veure que és quelcom de nou? A Espanya en saben un munt de fer això, ho han estat fent tota la vida i nosaltres ens ho hem anat empassant una vegada rere l’altra. Atemorits per la possibilitat de capgirar-ho tot amb el poder del nostre vot, mai havíem fet el pas, però ara, després d’anys de convulsió i d’humiliació des de la metròpoli, ens hem donat les mans al llarg dels 400kms de la nostra terra per fer el salt definitiu.
 

Sembla però que a Espanya no se n’han adonat i ens tornen a llençar la mateixa pastanaga que el 20 de desembre. Pedro Sánchez intenta vendre’ns encara no se sap què, d’una manera diferent al desembre passat. Segon el candidat socialista, ara el seu partit proposa un pacte amb Catalunya si guanya les eleccions. El titular és impactant i apte per a sortir a totes les portades, però quan hom fa un cop d’ull a la proposta de pacte hi troba el següent:
 

Publicitat

“En el marc d'aquesta reforma constitucional, i aprovat en conseqüència per tots els espanyols, s'acordarà un pacte polític amb Catalunya que, respectant les implicacions del principi d'igualtat, reconegui la seva singularitat i millori el seu autogovern”. Hola? Què hi ha algú? Això no era exactament la proposta que ens van fer pel 20D, i la moto que han venut durant aquests anys? O sigui, i en definitiva, un gran engany perquè se suposa que la nostra singularitat ja estava reconeguda constitucionalment. O sigui, que Madrid decidirà quina proposta ens farà i la votaran tots els espanyols. Vaja, el de sempre, i a nosaltres no ens preguntarà ningú o bé designaran a dos partits minoritaris de l’oposició que negociïn quina és la proposta que fa Catalunya, a esquenes del govern que hi hagi. El sona, oi?
 

Convergència Decmocràtica de Catalunya ha respost amb contundència al pamflet polític socialista amb 15 punts concrets que haurà d’assumir el partit o els partits guanyadors que vulguin el suport de CDC al debat d’investidura. Destaquen fer un referèndum i fer fora Rajoy. Mentrestant, Demòcrates de Catalunya demanava avui el suport tant per a CDC com per a ERC, per “no perdre ni un sol vot independentista”, tot i que segurament molts se n’aniran cap a En Comú Podem, en part perquè la CUP no es presentarà, i també per la regeneració d’il·lusions que ha comportat l’aliança de Podemos amb IU.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut