Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

16. 1,4 milions de dosis d’esperança pel 27S

|

- Publicitat -

Una riuada de democràcia, una gegantina fotografia de llibertat d’expressió, una massiva mostra de reivindicació, d’il·lusió i de ganes de canvi ha ocupat l’Avinguda Meridiana de Barcelona. La manifestació d’aquesta Diada ha estat una nova coreografia perfecta executada  per 1,4 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana –la delegació del govern espanyol ho ha reduït a 550.000 tot intentant-se autoenganyar-. Una multitud de gent vestida de color blanc dividida en 135 trams i equipada amb punters d’onze colors diferents –un color per a cadascun dels eixos sobre els quals s’haurà de construir la Catalunya independent- ha omplert de contingut polític la marxa.

Els manifestants han obert un passadís al centre de la Meridiana poc abans de les cinc de la tarda i just a les 17:14 han donat pas a un punter gegant que ha creuat de nord a sud el recorregut i recollia simbòlicament tots els desitjos de la gent, que aixecava els punters al seu pas. El punter gegant, transportat per una cinquantena d’esportistes professionals, ha ‘cosit’ la marxa, perquè al seu pas, la gent cobria de nou el passadís central de la Meridiana.

Publicitat

Les imatges són absolutament espectaculars, inapel·lables, i han estat gràcies a l’ANC, Òmnium i sobretot els centenars de milers de persones que li han donat força. Vinguts de tota Catalunya amb mil transports diferents, a destacar els 2.000 autocars que han acudit a la cita, molts no han ni pogut ser a l’hora D a la Meridiana per col·lapse al metro de la ciutat comtal. Els maquinistes de Renfe han suspès la vaga a primera hora del matí i el tren ha estat un mitjà fiable, però la línia 1 del suburbà s’ha vist del tot superada.

Tanmateix, les imatges ja han donat la volta al món, han forçat una declaració en suport al dret a decidir el 27-S d’Artur Mas i han tornat a alarmar molts sectors a l’altra banda del riu Sénia, encara que molts ho hagin volgut rebaixar i la Junta Electoral Central hagi acabat decidint que és un acte electoral de Junts pel Sí i la CUP i que TV3 ha de compensar la resta de partits pel temps emprat a retransmetre l’acte d’avui. Diumenge faran un ‘interessant’ especial de tres hores entrevistant candidats de la resta de formacions.  

En qualsevol cas, ho hem tornat a aconseguir. Per quarta vegada seguida. Hem tornat a aconseguir que aquest 11 de setembre també entri per la porta gran als llibres d’història del país. Són moltes les jornades anomenades ‘històriques’ últimament, però aquesta ho ha estat de totes totes. I aquesta ha estat la més important de les quatre, perquè és la primera que se celebra en vigílies d’unes eleccions on la gent podrà votar sobre la independència. El sobiranisme se la juga al tot o res aquest 27-S, i aquesta Diada ha estat l’impuls de fe necessari per fer obrir els ulls als indecisos, per donar d’optimisme els que creuen que el soufflé ha baixat i sobretot, per dotar d’esperança tota la massa independentista per la cita a les urnes. No s’ha de perdre cap vot sobiranista decebut o desil·lusionat pel camí. I la Diada d’aquest divendres ha ajudat, i molt, a aquest objectiu.
 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut