Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La fi de la revolta

|

- Publicitat -

Ara sí que la CUP ja no podrà dir que la legislatura independentista –i amb certa raó- se’n va en orris per culpa de l’orgull d’Artur Mas. El president ja es va autoexcloure per facilitar un pacte in extremis d’estabilitat que avui els anticapitalistes s’han saltat. Els únics que sortiran políticament perdent seran ells, i el propi país i el procés que està –encara- duent a terme. Sense l’argument anticonvergent, l’opinió pública visualitza aquesta vegada de manera molt més unànime que al Nadal que això no tira per culpa de la CUP. A més, els anticapitalistes han comès l'error de facilitar sense demanar res a canvi els pressupostos a l'Ajuntament de Barcelona, un fet que tothom ha retingut: Govern Colau sí, govern independentista, no.
 

El problema de base és que els diputats d’aquesta formació no pinten massa res. Això és un problema, perquè si aquests arriben a un acord (l’acord per investir Puigdemont i iniciar una legislatura a per totes de 18 mesos), el que no pot passar és que després l’assemblea se’n desdigui i els càrrecs electes, que són els que ho han negociat, no tinguin res a dir. Aquest nou sotrac debilita una mica més la legitimitat del procés. La Candidatura d’Unitat Popular ha decidit mantenir l’esmena a la totalitat i a més ha dit que el procés segueix. Sí, però força tocat. Cal entendre que cada sotrac ens afebleix una mica més, i això ho aprofiten d’altres partits per anar-se nodrint poc a poc, com ara la branca catalana de Podemos.
 

Publicitat

El Consell Polític de la formació anticapitalista s’ha decidit a mantenir l’esmena per la mínima. 29 a favor de mantenir-la, i 26 a favor de retirar-la, més 3 abstencions. Eulàlia Reguant ha estat l’encarregada de fer públic el ‘No’ als comptes i ho ha fet d’una manera un tant cínica: “No vetem res. Avui volem deixar molt clar que l'esmena a la totalitat és la voluntat clara de treballar bé i conjuntament”, “els pressupostos no formaven part de l'estabilitat”. Declaracions des d'un món paral·lel en un moment crucial. Com dèiem, el procés en escac després de tantes batzegades. La història dictarà sentència.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut